Ahmet Kaya mezarı başında anıldı

Paris'te Pere Lachaise mezarlığında Ahmet Kaya, ölümünün 14. yılında mezarı başında yapılan törenle anıldı.

Ahmet Kaya mezarı başında anıldı
Paris'teki Kürt Enstitüsü'nün organize ettiği törene enstitü Başkanı Nezan Kendal ve Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya katıldı. Gülten Kaya mezara çiçek koyması sonrasında bir konuşma yaptı. Gülten Kaya, şöyle konuştu:

"14. yılı bitiriyoruz. 14 yıldır Ahmet sizlere emanet burada. Kişisel olarak çok zor. Burada olması gelip gidiyor olmamız, pek fazla bir şeyin değişmemesi. Ahmet'in uğruna sürgünde olmayı göze aldığı bunların hiç birinde ciddi dişe dokunur somut gelişmelerin olmaması üzücü ama 14 yılda çok az yol alınabildi. Sizler de buradan izliyorsunuzdur Türkiye'yi. Yeni bir yüzyılın bu noktasında Kürtlerin kaderinde böyle halk ettiğimiz haklarımız bakımından hak ettiğimiz maalesef çok büyük değişiklikler yok ama Orta Doğu Kürt bölgeleri özellikle çok çok sıcak zamanlardan, süreçlerden geçiyor. Umuyoruz ki Kürtlerin tarihsel haklılığı zamanın tam da bu yerinde karşılığını bulacaktır."


Gülten Kaya, konuşmasına şöyle devam etti:

"Kobani'de olanları biliyorsunuz. Türkiye'nin Türk hükümetinin, muhalefet partilerinin insanlığın içinden geçtiği öyle bir zamanda gerçekten kaybedecek bir şeyleri yok. Kürt halkının kaybedecek bir şeyleri kalmadı. Bunlar bir de üzerinde çok uzun düşünülecek, projeler gerektirecek durumlar değil. En büyük insanlık hakkı. En büyük hak. Ama buna rağmen bu hak konusunda bir ayak sürüme, bir ayak direme hali. Ak Parti Hükümetinin kuşkusuz ki bir takım adımlar var. Bunları görmezden gelmiyoruz ama bu kadar büyük bir dram yaşanıyorken bölgede bir Kürt yurttaşı olarak ben de eşim adına daha hızlı daha somut, ayakları yere basan, daha hak ettiğimiz daha gerçekçi adımların atılmasını bekliyoruz. Biz orada sıcak süreçlerin içindeyiz ama sizler de burada eminim ki etkileniyorsunuz, hissediyorsunuz, takip ediyorsunuz. Bunları söylerken Ahmet'in bunları hissettiğini düşünerek sanki ona havadisler getirmişim gibi düşünerek söylüyorum. Burada politik konuşma yapmak gibi bir kaygım yok ama Kürt halkının trajedisi maalesef ki Ahmet Kaya şahsında hala orta yerde duruyor. Onun şahsında da orta yerde duruyor. Paylaşma ihtiyacından da açıkçası bunları konuşuyorum. Haklılığımız umarım kısa zamanda anlaşılacaktır. Umarız bize biçilen o makûs talih biz yine kendi ellerimizle kendi haklılığımız üzerinden değiştiririz."Düzenlenen törene, Ahmet Kaya Kültür Merkezi Başkanı Mehmet Ülker ve çok sayıda kişi katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.