Alman Parlamentosu'ndan IŞİD operasyonuna onay

Alman Parlamentosu, IŞİD operasyonları tezkeresini onayladı.

Alman Parlamentosu'ndan IŞİD operasyonuna onay
 Almanya Parlamentosu Suriye'de IŞİD'le mücadele için bölgeye askeri misyon gönderilmesini kabul etti. Alman ordusunun da IŞİD'le mücadele operasyonlarına katılmasını öngören hükümet kararı meclisteki oylamadan geçti.

PARİS'TEKİ SALDIRININ ARDINDAN FRANSA YARDIM İSTEMİŞTİ
Paris'teki terör saldırıları nedeniyle Fransa'nın IŞİD ile mücadelede yardımını istediği Almanya, Suriye'deki uluslararası koalisyonu desteklemek amacıyla bölgeye bin 200 asker, bir fırkateyn ve Tornado tipi askeri keşif uçakları göndermeye hazırlanıyor.

MERKEL: YARDIMA HAZIRIZ
Deutshce Welle'nin haberine göre, Paris'te 130 kişinin öldüğü terör saldırısının ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel, terörle mücadelede Fransa'ya her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını söylemişti.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya'dan daha fazla destek beklediklerini açıklamış ve Avrupa Birliği antlaşması uyarınca ortaklarından yardım talep etmişti. Suriye ve Irak'ın geniş kesimlerini ele geçiren IŞİD Paris'teki saldırıların sorumluluğunu üstlenmişti.

UÇAKLAR BOMBARDIMANA KATILMAYACAK
Almanya altı keşif uçağıyla koalisyon ortaklarının Suriye, Irak'taki operasyonlarına destek olacak. Alman savaş uçakları bombardımana katılmayacak. ‘Augsburg' fırkateyni Doğu Akdeniz'deki Fransız uçak gemisi ‘Charles de Gaulle'yi korumak amacıyla bölgeye gönderilecek. Alman yakıt ikmal uçağı da müttefik bombardıman uçaklarının daha uzun süre havada kalabilmesine yardımcı olacak.

UÇAKLAR HAFTAYA İNCİRLİK'TE
Almanya Savunma Bakanı Ursula Von Der Leyen ile Genelkurmay Başkanı General Volker Wieker, Türkiye’de konuşlandırılması gündeme gelen Alman savaş uçaklarıyla ilgili görüşmeler için Ankara’ya geldi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'la görüşen Alman heyetiyle, Suriye'de keşif uçuşu yapacak olan Alman uçaklarının İncirlik'ten havalanması konusunda mutabakata varıldı. 





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.