Amerika'nın Ferguson şehrinde jürinin siyahi genci öldüren polisin yargılanmaması kararını protesto edenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Olaylar ikinci gününe girerken çok sayıda insanın gözaltına alındığı da belirtiliyor.

TOPLAM GÖZALTI SAYISI 100'Ü GEÇTİ

Olayların merkezi olan Ferguson'da gösteriler devam ederken polis göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve biber gazı kullandı. Polisin sert müdahalesine karşılık göstericiler bir polis aracını ateşe verdi, belediye binası ve bazı mağazaların da camlarını kırdı.Dün 60'ı aşkın kişinin gözaltına alındığı kentte bugün de 44 kişi, çoğu polisin uyarılarına uymadıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.Gösteriler sadece Ferguson'la sınırlı kalmadı. Jürinin kararına tepki gösteren Amerikalılar başkent Washington, New York, Los Angeles, Chicago, Boston, Denver, Oakland, Atlanta, Cleveland, Seattle, Minneapolis, Portland gibi diğer bazı şehirlerde de sokaklara döküldü.

AMERİKAN BAYRAĞI YAKILDI

Başkent Washington'da da Mt. Vernon Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, Ulusal Portre Galerisi'ne kadar yürüdü. Eylemciler yürüyüş sırasında zaman zaman ana kavşak noktalarında trafiği engelledi. Eylemcilerden bazıları, Michael Brown'ın öldürülmesini sembolize etmek için yerde hareketsiz yattı. Eylemciler arasında küçük bir grubun Amerikan bayrağı yaktığı da görüldü.