Baba Le Pen: Utanç duyuyorum umarım kızımın soyadı değişir

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe'de kriz büyüyor. Parti üyeliğinin askıya alınmasından sonra baba Le Pen, parti lideri kızı için, 'Onun benim soyadımı taşımasından utanç duyuyorum. Dilerim ki bir an evvel evlenir ve soyadını değiştirir' dedi.

Baba Le Pen: Utanç duyuyorum umarım kızımın soyadı değişir
Fransa 'da aşırı sağcı Ulusal Cephe’nin (FN) Onursal Başkanı Jean-Marie Le Pen, parti üyeliğinin askıya alınmasından sonra ilk kez konuştu. FN’nin lideri olan kızı Marine Le Pen’e seslenen baba Le Pen, "Soyadımı taşımasından utanç diyorum" dedi.

Kızıyla arasındaki kriz nedeniyle üyeliği askıya alınan 86 yaşındaki baba Le Pen, Fransız Europe 1 radyosunda soruları yanıtladı. Üyeliğinin askıya alınmasını ‘ihanet’ olarak değerlendiren Le Pen, kızıyla arasındaki köprüleri tamamen attığını belirterek, "Kızınızı reddediyor musunuz?" sorusuna da "Kesinlikle" yanıtını verdi. Le Pen, kızı Marine Le Pen'in soyadını taşımasından utanç duyduğunu dile getirerek, şöyle konuştu: "Onun benim soyadımı taşımasından utanç duyuyorum. Dilerim ki bir an evvel evlenir ve soyadını değiştirir. İçim ancak böyle rahatlayacak."

'KOMPLOYA KURBAN GİTTİM'

Le Pen, komploya kurban gittiğini iddia ederek, tüm gücüyle adaletin yerini bulması için savaşacağını, bu süreçte parti üyelerinin de Marine Le Pen'in gerçekte kim olduğunu öğreneceklerini söyledi. Kızının 2017'de cumhurbaşkanı olmasını hala isteyip istemediği yönündeki soruya ise ‘Şimdilik hayır’ yanıtını veren Le Pen, "Eğer bu ahlaki prensiplere sahip kişi, 2017'de seçimi kazanır da ülkeyi yönetirse bu Fransa devleti için skandal olacaktır" ifadelerini kullandı.

BARDAK 1 MAYIS’TA TAŞTI

Yahudiler hakkındaki söylemleriyle kızını uzun süredir rahatsız eden baba Le Pen, geçen ay İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi rejiminin kurduğu gaz odalarına ilişkin ‘tarihte yalnızca bir ayrıntıdan ibaret’ ifadelerini kullanmış ve büyük tepki çekmişti.

Son olarak baba Le Pen, 1 Mayıs'ta düzenlenen Jeanne D'Arc'ı anma gününe davetli olmamasına rağmen katılmış ve etkinlikte kızı konuşma yaparken sahneye çıkarak kısa bir süre partilileri selamlamıştı. Fransız basınında "Marine'in büyük gününü babası mahvetti" yorumları yapılmış ve olay baba kız arasındaki krizde bardağı taşıran son damla olmuştu. Dün, parti disiplin kurulu, baba Le Pen'in parti üyeliğinin askıya alınmasına karar vermiş, onursal başkanlığının da elinden alınıp alınmayacağının 3 ay içinde karara bağlanacağını duyurmuştu.

FN Lideri Le Pen ise dün bir Fransız televizyon kanalında artık babasının parti adına konuşmaması gerektiğini dile getirmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.