İsviçre Yeşiller'den milletvekili Geri Müller'in (53) sanal ortamda tanıştığı 21 yaşındaki kadına çıplak selfie gönderdiği iddia edildi. İsviçre basını, fotoğrafların bir kısmının çalışma saatleri içinde iş yerinde çekildiğine dikkat çekti.

ŞANTAJLA SUÇLADI
Çıplak selfie skandalına imza atan Geri Müller, avukatı üzerinden konunun "tamamen özel" olduğunu ifade etti ve kadın tarafından şantaja uğradığını açıkladı. Müller, kadının intihar tehdidinden sonra polise haber verdiğini belirtti.
İsviçre basınına konuşan kadın ise Müller'in ifadelerini yalanladı. İddiaya göre kendisiyle ilişkisini bitiren Müller, fotoğrafları telefonundan silmesi için baskı yaptı. Ancak ifadesi alınan kadının suç duyurusunda bulunmadığı belirtildi.

BAŞI DERTTE
Olayın ardından Yeşiiller Başkanı Jonas Frickler "eğer iddialar doğruysa Müller'in başı dertte" diye konuştu. Müller'in sonuca katlanması gerektiğini ifade edilirken, parti siyasetçiyi kınadı ancak olayın henüz araştırıldığını ve kesin bir yargı için erken olduğunu belirtti.
Baden Meclisi ise Müller'e olayın aydınlatılması için zaman tanıdığını, bu süre kapsamında da Müller'i görevden uzaklaştırdığını duyurdu