Dünyanın En Yaşlı Erkeği Meğer...

İsrail'in Hayfa kentinde yaşayan 113 yaşındaki Israel Kristal dünyanın en yaşlı erkeği olarak tescil edildi. Kristal'in Nazilerin 2. Dünya Savaşı'nda kurduğu Auschwitz kampının kurtulan mahkûmlarından olduğunu açıkladı.

Dünyanın En Yaşlı Erkeği Meğer...
Guinness Dünya Rekorları, 1903'de Polonya'da doğan ve ilk eşiyle iki çocuğunu soykırımda kaybeden Kristal'e, Hayfa'daki evinde sertifikasını verdi.

Kristal sertifikasını alırken, uzun yaşamın sırrını bilmediğini ve insanların bunun nedenini bilemeyeceğine inandığını belirtti.

 

Kristal'in 1950'de ikinci eşi ve oğluyla İsrail'e gittiği ve burada şekerleme işiyle hayatını sürdürdüğü kaydedildi. Guinnes Rekorlar Kitabı'na göre, Brooklyn'de yaşayan 116 yaşındaki Susannah Mushatt Jones da dünyanın en yaşlı insanı olarak tescillenmişti.

AUSCHWITZ MAHKUMU

Nazi Almanya'sının Polonya'yı işgali ardından Kristal ve eşinin Lodz gettosuna gönderildiği, iki çocuğunun burada öldüğü, daha sonra eşiyle Auschwitz'e gönderildiği, eşinin burada öldürüldüğü, kendisininse bu ve başka kamplarda esir olarak çalışarak hayatta belirtildi.

Kristal'in Mayıs 1945'te Müttefik Kuvvetler tarafından bulunduğunda 37 kilo olduğu aktarıldı.



Anahtar Kelimeler:
ErkekİsrailYaşlıGuiness
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.