Finans piyasalarındaki başarılı performansı ile ABD Borsasına giren KKTC merkezli GIFA INC, Gifa Holding ve Grandex Finance şirketlerini satın aldı. GIFA INC olarak ABD Borsasındaki faaliyetlerinin hedefleri doğrultusunda devam ettiğini dile getiren GIFA INC Başkanı Yusuf Kısa, sektörel hedeflerin gerçekleştirilmesi ABD Borsasındaki yatırımcılar için güven sağladığını kaydetti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde faaliyet gösteren Gifa Holding ve Grandex Finance’ın hisselerini satın alan GIFA INC, 29 Nisan 2018 tarihinde Firefish, Inc. adıyla Nevada Eyaleti'ne işlem görmeye başladı. GIFA INC Başkanı Yusuf Kısa “GIFA INC, 15 yıl sonra ABD Borsasına girmeyi başaran 2’nci Türk şirketi oldu.” dedi.

Şirket olarak Amerikan Borsasında yer almalarının kararlı çalışmanın ürünü olduğunu vurgulayan GIFA INC Başkanı Yusuf Kısa, “GIFA özellikle Ortadoğu’da finans anlamında çok önemli işlere imza atmış bir kurum. ABD Borsası bizim yaptığımız başarılı işlerin bir yerde taçlanması anlamına geliyor. Ben ve ekip arkadaşlarım bu proje üzerinde yıllardır yaptığımız ciddi çalışmanın ödülünü alıyoruz. Biz şirket olarak hedeflerimiz çerçevesinde yolumuzu kararlıkla yürümeye devam edeceğiz."

“Yakaladığımız hedefler ABD Borsasındaki gücümüzü artırıyor”

Dünyanın önde gelen şirketleri ile uluslararası işbirliği içerisinde projeler hayata geçiren ve Kıbrıs ekonomisinin önemli aktörlerinden biri olan Gifa Holding, 50 milyar Euro olan 2018 yılındaki kredi danışmanlık hizmetleri hedefini gerçekleştirdi. GIFA INC Başkanı Kısa, "Her yıl hedeflerimizi büyütüyoruz. 2017 yılında 18 milyar euro iken son iki yılda bu hedeflerimizi üç katı arttırdık ve bu başarıyı sağladık. Tabi borsada güven oldukça önemli. Bizler de ekip olarak yakaladığımız başarının meyvesini Amerikan Borsasından alıyoruz" açıklamalarında bulundu.

"Kredi danışmanlığının yanında artık kredi de verilecek"

Finans sektöründe her yıl istikrarlı bir şekilde büyüttüğü Gifa Holding’i bugün farklı yatırımları olan şirketler topluluğuna dönüştüren Gifa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kısa, Kredi danışmanlık hizmeti dışında GIFA Holding'in kredi verme lisanslı yeni bir şirketle kredi hizmeti de sağlamaya başlayacağını bildirdi. Kısa, "GIFA, bugüne kadar kredi danışmanlık hizmeti sağlıyordu ancak şirketimizin yeni atılımlarıyla birlikte yakın zamanda açıklayacağımız anlaşmalı şirket aracılığıyla kredi vermeye başlanacak. Uluslararasında kredi verme lisanslı şirketle kredi sağlama hizmeti de vermeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.