Herkesin Gözü Rakka'dayken IŞİD'den Flaş Hamle

Halep’in kuzey kırsalında, muhaliflerin elinde kalan Azez'den sonraki ikinci büyük kasaba Mare, IŞİD tarafından kuşatıldı.

Herkesin Gözü Rakka'dayken IŞİD'den Flaş Hamle
Rakka’nın kuzey kırsalında YPG’nin saldırısı altındaki IŞİD, Halep’in kuzey kırsalında muhaliflerin elindeki bazı bölgeleri ele geçirdi. Mare’nin kuzeyinde bulunan Azez yolu üzerindeki Kelcibrin ve Kefer Kelbin köyleri de IŞİD'in kontrolüne girdi. Böylelikle daha önce doğu ve güney yönlerinden IŞİD tarafından kuşatılan Mare kasabası dış dünyayla tek bağlantısı olan Azez yolunu da kaybederek tam bir kuşatma altına girdi.

Al Jazeera'nin Halep'te bulunan muhabiri Emir Abbad, IŞİD'in Öncüpınar sınır kapısına yaklaşık 3 kilometre, Azez'i sınır kapısına bağlayan yolun ise 1 kilometre uzağında olduğunu aktarıyor. Son çatışmalarda 14 muhalif savaşçı öldü.

Mare'nin batısı da YPG'nin kuşatması altında.

Mare neden önemli?

Türkiye sınırına 18 kilometre uzaklıkta yer alan Mare kasabası, Azez’den sonra Türkiye sınırına komşu olan Halep’in kuzey kırsalında, muhaliflerin elinde kalan ikinci en büyük kasaba. Bu nedenle Türkiye’nin kurulmasını savunduğu, Suriyeli sığınmacıların bombardıman tehlikesi olmadan yaşayabileceği güvenli bölge projesi için hayati önem taşıyor.

IŞİD güvenli bölge projesinin dillendirilmeye başlandığı Temmuz 2015’ten bu yana Mare’ye yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı. Hatta bu bölgede muhaliflere karşı kimyasal silah da kullanmıştı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.