İHH'dan Gazze'ye Büyük Yardım Yapıldı

Filistin Çalışma ve İskan Bakanı Mufid Muhammed el-Hasayine, Gazze'de yaptığı basın açıklamasında, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından finanse edilen 132 konut projesinin inşası için sözleşmenin imzalandığını söyledi.

İHH'dan Gazze'ye Büyük Yardım Yapıldı
Hasayine, Gazze'nin "Vadi Gazze" köyünde hayata geçirilecek olan projenin 4 milyon dolar değerinde olduğunu belirtti.

İHH Gazze Temsilcisi Mehmet Kaya da projenin evi olmayan yoksul aileleri kapsayacağını ifade ederek, her şartta Filistin halkı içerisindeki yoksullar için gereken desteği vermeye devam edeceklerini kaydetti.

İsrail'in 7 Temmuz'da Gazze'ye başlattığı ve 51 gün devam eden saldırılarında çoğu kadın ve çocuk 2 bin 157 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. Saldırılarda ayrıca 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüştü. BM istatistiklerine göre, yaklaşık 500 bin kişi okullara sığınmak zorunda kalmıştı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.