IKBY Den Kötü Haber Geldi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), "petrol fiyatlarındaki ciddi düşüş ve terör örgütü DAEŞ'in saldırılarından dolayı yaşanan ekonomik krizin derinleşmesini önlemek" amacıyla tüm memur maaşlarının azaltıldığını duyurdu.

IKBY Den Kötü Haber Geldi
IKBY'nin başbakanlık resmi internet sitesinde yayımlanan yazılı açıklamada hükümetten kaynaklanmayan bir ekonomik kriz yaşandığı belirtilerek, "Krizinin temel nedenleri, terör örgütü DAEŞ'in saldırıları nedeniyle bölgeye akın eden 1 milyon 800 bin iç göçmen ile sığınmacı ve petrol fiyatlarındaki ciddi kırılmalardır" ifadeleri kulanıldı.

Açıklamada, bölgedeki ekonomik krizin daha fazla derinleşmesinin önüne geçmek için hükümetin yaklaşık bir yıldır çalışmalar yürüttüğü, gelirlerin artırılması ve giderlerin kısılması için yerli ve yabancı bazı ekonomist uzmanlar tarafından hükümet için bir reform paketi hazırlandığı bildirildi.

Bu paketin kısa süre içerisinde uygulamaya konulacağı ancak bunun geçici bir durum olduğu kaydedilen açıklamaya, şöyle devam edildi:

Bölgenin güvenliğini temin eden Peşmerge güçlerinin dışında diğer tüm memurların maaşlarında azaltmaya gidildi. Memur maaşlarının sürekli ve düzenli şekilde verilmesi için maaşı yüksek olan memurlardan daha çok, maaşı az olanlardan ise daha az kesinti yapıldı. Daha önce 2015 yılında ödenmeyen maaşlar ise hükümetin memurlara borcu olarak kaydedilecektir ve durum iyileştikten sonra ödemesi yapılacaktır.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.