Cumhurbaşkanı Aliyev, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ve beraberindeki heyet ile Bakanlığın Merkezi Askeri Hastanesini ziyaret ederek cephe hattındaki çatışmalarda yaralanan askerlerle görüştü.

Azerbaycan topraklarını korumak için gösterdikleri kahramanlık nedeniyle yaralı askerlere teşekkür eden Aliyev, "Siz çatışmalarda yaralandınız ancak zafer kazandınız. Azerbaycan ordusu düşmana layıkıyla cevap verdi. Cephe hattındaki durum, Azerbaycan ordusu, subayı ve askerinin kahramanlığını gösteriyor.

Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü korumak her bir Azerbaycanlının borcudur. Sizin gibi evlatlarımız, vatanın şanını yüceltiyor. Sizin askeri mücadeleniz gelecekte askeri kitaplarda yansıtılacaktır." diye konuştu.

Hastanedeki yaralı askerlerle yakından ilgilenen ve her biri ile ayrıca görüşen Cumhurbaşkanı Aliyev, yaralıların durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Aliyev daha sonra şehit aileleri ve yaralı yakınları ile bir görüşme yaptı. Ermenistan'ın sürekli provokasyonlara imza atması sonucunda Azerbaycanlı sivillerin hayatını kaybettiğini vurgulayan Aliyev, Azerbaycan ordusunun hiçbir zaman sivillere karşı savaşmadığının altını çizdi.

Aliyev şöyle konuştu:

Biz öz topraklarımızda savaşıyoruz. Biz kendi topraklarımızı savunuyoruz. Bizim işimiz hak işidir. Azerbaycan ordusu bu defa da düşmana yerini gösterdi ve yerine oturttu.