İsrail'e silah ambargosu çağrısı

İçlerinde 7 nobel ödüllü kişinin de yer aldığı 64 aydın Gazze'de yaşanan savaş ve insanlık suçlarının engellenebilmesi için İsrail'e uluslararası silah ambargosu...

İsrail'e silah ambargosu çağrısı


İçlerinde 7 nobel ödüllü kişinin de yer aldığı 64 aydın Gazze'de yaşanan savaş ve insanlık suçlarının engellenebilmesi için İsrail'e uluslararası silah ambargosu uygulanması yönünde çağrıda bulundu. Ünlü isimlerden gelen bu bildiri İngiliz Guardian gazetesinde yayınlandı.

DİĞER ÜLKELER DE SUÇA ORTAK OLUYOR

Hazırlanan bildiride "İsrail bir kez daha özellikle Gazze'de esir hayatı yaşayan Filistinli halka insanlık dışı bir şekilde tüm askeri gücüyle saldırdı. İsrail'in uluslararası askeri ve ticari işbirliklerinin rahatlığıyla bu denli yok edici güçle pervasızca saldırılar düzenleyebilmesi diğer ülkeleri de suça ortak etmektedir" denildi.

ASKERİ AMBARGO ÇAĞIRISI

Öncelikle Birleşmiş Milletler ve daha sonra dünya üzerindeki tüm devletlere bir an önce adım atmaları konusunda çağırıda bulunun bildiri, "İsrail'e -daha önce Güney Afrika'da ırk ayrımı zamanlarında yapıldığı gibi- kapsamlı ve yasal olarak bağlayıcı bir askeri ambargo uygulanması için çağırıda bulunuyoruz" sözleriyle sona erdi.

7 NOBEL ÖDÜLLÜ İSİMDEN İMZA

Bildiriye imza atanlar arasında Nobel barış ödülünü kazanmış Desmond Tutu, Betty Williams, Federico Mayor Zaragoza, Jody Williams, Adolfo Peres Esquivel, Mairead Maguire ve Rigoberto Menchu gibi isimler de vardı.

İKİ İSRAİLLİ AKADEMİSYEN DE KATILDI

İmzacılar arasında akademisyen Noam Chomsky ve Rashid Khalidi, film yapımcısı Mike Leigh ve Ken Loach, müzisyen Roger Waters ve Brian Eno, yazar Alice Walker ve Caryl Churchill, gazeteci John Pilger ve Chris Hedges gibi isimler de vardı. İki İsrailli akademisyen, Ilan Pappe ve Nurit Peled de bildiriyi imzladı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.