Köşeye sıkışan Esed'den şok talimat

Suriye'de Esed güçleri, Şam'da 1974 ve sonrasında doğan erkekleri tutuklayarak yedek olarak askere göndermeye başladı.

Köşeye sıkışan Esed'den şok talimat
 Suriye'nin başkenti Şam'da güvenlik güçlerinin Şam ve kırsalında kontrolü altında yer alan bölgelerde 1974 ve sonrasında doğan tüm erkekleri tutuklamaya başladığı ve ''yedek'' olarak askere gönderdiği bildirildi.

AA muhabirinin Şam'da yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, güvenlik güçlerinin başkent Şam ve kırsalında denetiminde olan bölgelerde oluşturduğu kontrol noktalarında 1974 ve üstü doğumlu erkekleri tutuklayarak ''yedek'' olarak zorunlu askere yolluyor.

Rejim güçleri, başkent Şam'da, Midan, Nehir Aişe, Kafr Susa, Mezze, Sahnaya, Dumeyr, Sanayi bölgesi, Kudsiye, Baramke, Şeri el-Savre mahallesinde kontrol noktasında tutuklamalar gerçekleştirdi'' diyen kaynaklar, ''Askerliği eğitiminden dolayı erteleyenler ile fakültelerine giden erkek öğrenciler kontrol noktalarında tutuklanarak zorunlu yedek askerliğe gönderiliyor'' dedi.



Anahtar Kelimeler:
AskerSuriyeEsadşamEsed
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.