Libya'da cesetler kıyıya vurdu

Libya'da Afrikalı göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu çok sayıda kişi yaşamını yitirirken, cesetler kıyıya vurdu.

Libya'da cesetler kıyıya vurdu
Libya'da Afrikalı kaçak göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu ölenlerin sayısının 200'ü geçtiği bildirildi.

ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Deniz Kuvvetleri Sözcüsü Eyyub Kasım, yaptığı açıklamada, batan teknedeki göçmenlerin cesedine ulaşılması için cumartesi gününden bu yana denizde arama çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti.

TEKNEDE KAÇ KİŞİ OLDUĞU BİLİNMİYOR


Teknede toplam kişi sayısına dair bir bilginin olmadığını ifade eden Kasım, Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetlerinin imkanlarının kısıtlı olduğunu ve ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini söyledi.




"AFRİKA KÖKENLİ OLDUKLARINI BİLİYORUZ"

Kasım, "Afrikalı kaçak göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 200'ü geçti. Karşılaştığımız bir diğer problem, bu ve benzeri olaylarda uyrukları bilinemediği için cesetleri kimsenin teslim almaması. Ten renklerinden sadece Afrika kökenli olduklarını biliyoruz" dedi.

AŞIRI YÜK NEDENİYLE BATTI,

Kasım, hükümete ve uluslararası kurumlara Afrikalı göçmenlerin Avrupa'ya kaçışta sıkça başvurduğu "yasa dışı göç" meselesiyle ilgilenmeleri çağrısında bulundu. Libya üzerinden Avrupa'ya geçmek isteyen Afrikalı kaçak göçmenleri taşıyan teknenin aşırı yük sebebiyle batmış olma ihtimali üzerinde duruluyor.  

ensonhaber
 
 


Anahtar Kelimeler:
CesetFaciaMülteciLibya
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.