Merkel ABD’den yardım istedi

Almanya Başbakanı Merkel sığınmacı krizinin üstesinden gelmek için ABD’den yardım istedi.

Merkel ABD’den yardım istedi
 Merkel, Berlin’de düzenlenen Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) Federal Meclis Grubu toplantısında yaptığı konuşmada, Avrupa ve ABD’nin her durumda çok sayıda sığınmacı alabileceğini, ancak bunun acil yardım şeklinde olabileceğini söyledi.

“Avrupa’nın bunu, ABD’nin yardımı olmadan yalnız başına yapmasına inanmak bana gerçekçi görünmüyor” diyen Merkel, ABD’nin daha fazla Suriyeli sığınmacı alabileceğini, Türkiye, Lübnan ve Ürdün’de kamplardaki şartların iyileşmesine katkı sağlayabileceğini ve insanların ülkelerinden kaçma sebepleriyle mücadele edebileceğini belirtti.

AB hükümet ve devlet başkanlarının katılacağı çarşamba günü düzenlenecek AB Zirvesi’nde, sığınmacıların AB içinde dağıtılması konusunda hızlı bir şekilde netice alınmasını beklemediğini ifade eden Merkel, bu konuda sabır ve uzun soluk gerektiğini kaydetti.
ABD ile müzakere edilen Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) konusunda yıl sonuna kadar ana hatlarda anlaşma sağlanmasını isteyen Merkel, Almanya’nın özellikle ihracata bağımlı olduğu için TTIP’in işverenler ve çalışanlar için önemli olduğunu belirtti.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.