Gün içinde ise hiç yemek yemiyor. İlk ve tek yemeğini akşam 18.00 ile 21.00 arası yiyor.

Dorsey, her sabah saat 5'te kalkıp buz banyosu ve ardından bir saat meditasyon yapıyor. Akşamları da bir saatini meditasyona ayıran 42 yaşındaki milyarder, sabahları kahvaltı etmiyor ve 8 km. mesafedeki ofisine yürüyerek gidiyor.

Menüde balık, tavuk ya da et ile yanında roka salatası, ıspanak ya da brüksel lahanası var. Ardından tatlı olarak orman meyveleri ve bitter çikolata yiyor. Cuma akşamı ise yemek yemiyor ve pazar akşamına kadar oruç tutuyor. Neden mi? Çünkü ona göre günlerimiz çok yemek odaklı geçiyor.  Twitter CEO'su Jack Dorsey'in bir günü: 5'te buz banyosu, günde tek öğün yemek

HUZURU BULMUŞ

'Parası var ama yemiyor, yazık' dediğinizi duyar gibiyim. Bizim milyarderler genelde tuvalete bile arabayla gider, her gün ziyafet çeker. Haftada bir gün de otele gider; olmadı, hafta sonu Kıbrıs'a uçar!

Dorsey sağlıklı yaşamayı abartmış diyebilir miyiz bilmiyorum ama huzura ulaştığını tahmin edebiliyorum. Hani Ramazan ayında iftar sofralarının verdiği mutluluk var ya; Dorsey o mutluluğu her gün yaşıyor aslında.
Hazır sabah 5'te kalkmışken namaz da kılsa keşke. 

Hz. Muhammed için oruç her zaman özel bir ibadet olmuştur. Peygamber Efendimiz, sadece Ramazan orucu ile de yetinmezdi, arzu ettikçe nafile oruç tutardı. Nafilede bir zorunluluk olmadığı için tamamen kişinin istek ve arzusuna bağlıdır. Efendimiz de bazen oruç tutmaya bir başlar ve sahabeler 'Herhalde Resulullah hiç ara vermeden devamlı oruç tutacak' diyecek hale gelinceye kadar devam ederdi.

Rivayet edildiğine göre Peygamber Efendimiz her pazartesi ve perşembe günleri mutlaka oruç tutardı. Tutmaya özen gösterirdi.

Bugün birçok bilim insanı orucun vücudumuzun dinlenmesi için büyük bir fırsat olduğunu söylüyor.
Haftada iki gün oruç ise metabolizmanın dinlenmesi için ayrı bir önem teşkil ediyor, ayrıca insanı daha huzurlu ve dingin yapıyor.

Maneviyata yönelmek, detoks vs. aslında sağlıklı ve huzurlu yaşamın anahtarları.
Dorsey, hafta sonu yemek yemeyi ilk bıraktığında garip hissettiğini ama sonra alıştığını ise şöyle anlatıyor: "İlk yaptığımda, sanırım üçüncü günüydü, halüsinasyon görüyormuş gibi hissettim.

Garip bir histi. Ama sonraki yapışlarımda günlerimizin ne kadar yemek odaklı geçtiğini fark ettim. Ne kadar uzun oruç tutarsam zaman o kadar yavaşlıyor." Dorsey'e göre oruç tutmak ve meditasyon; onun yönettiği Twitter ve Square şirketlerine daha iyi odaklanabilmesini sağlıyor. Twitter'ın başarısı da ortada, ticari kazancın dışında dünyada siyaset artık Twitter'dan yürütülüyor. Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, birçoğumuz için zor bir yaşam rutini ile huzura ve mutluluğa ulaşmış gibi görünüyor.