Üzerinde musluk şirketinin adı ve telefon numarası yazan pikabın, Halep yakınlarındaki bir cihatçı grup tarafından kullanıldığına ilişkin görüntülerin Aralık 2014'ten itibaren sosyal medyada yayılması üzerine durumdan haberdar olan 52 yaşındaki Mark Oberholtzer, aracı sattığı bayiye 1 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

Dava dilekçesine göre, Houston şehrindeki bayinin Kasım 2013'te açık artırmayla sattığı araç, ertesi ay bu kentten Mersin'e gönderildi.

Sattığı aracın üzerindeki çıkartmaları temizlemesine bayideki satış elemanı tarafından izin verilmediğini öne süren Oberholtzer, "Boyaya zarar verdiğini söylediler. 'Bırak biz hallederiz' dediler" diye konuştu.

"İLK GÜN 1000 TELEFON GELDİ"

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından telefonla binlerce ölüm tehdidi aldığını ve işlerinin bozulduğunu söyleyen Oberholtzer, bir hafta boyunca ne iş yerine ne de eve uğrayabildiğini belirtti.

FBI'ın "Kendini koruman lazım" şeklindeki uyarısı üzerine silah taşımaya başlayan Oberholtzer, görüntülerin internette yayımlandığı ilk gün 1000 telefon aldığını, bu sayının zamanla azaldığını ifade etti.