Nato Uçağı Türk Hava Sahasında

GENELKURMAY Başkanlığı, NATO AWACS uçağı tarafından icra edilen göreve ilişkin açıklama yaptı. Genelkurmay’ın açıklamasında Suriye krizi ve bölgede yaşanan gelişmeler doğrultusunda, Türkiye’ye yönelik güvence tedbirleri kapsamında, bir NATO AWACS uçağı tarafından, 12-15 Mart tarihleri arasında Türk hava sahasında görev icra edildiği bildirildi.

Nato Uçağı Türk Hava Sahasında
Açıklamada ayrıca bu görevlerin düzenli olarak belirli periyotlarda önümüzdeki aylarda da gerçekleştirilmesinin planlandığı belirtildi.

NATO’nun ana görevlerinden olduğu belirtilen kolektif savunma ve ittifakın güvenliğinin bölünmezliği ilkesi kapsamında gerçekleştirilecek görevlerde, NATO’nun Türkiye’ye desteğiyle ittifakın birlik ve dayanışmasının sergilenmesi, ittifak topraklarının bütünlüğüne yönelik potansiyel düşmanca tehditlere karşı caydırıcılık sağlanmasının amaçlandığı vurgulandı.
Anahtar Kelimeler:
UçakNATOAWACS
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.