Nijerya'da Çatışma

Nijerya'nın orta kesimlerindeki Nasarawa eyaletinde karşıt gruplar arasında çıkan çatışmada 38 şahısın yaşamını yitirdiği bildirildi.

Nijerya'da Çatışma
Ülkenin orta kesimlerindeki çatışmaları izleyen Azınlık Raporu Platformu tarafından yapılan açıklamada Fulani kabilesinden çobanların, Nasarawa eyaletinde Afo ve Udeni Magaji kabilelerine düzenlediği saldırılarda 38 kişi öldü.

Amaku, Agbashi, Odeni gibi köylerde yaşayan çok sayıda kişi de çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı ifadeleri kullanıldı.

Bölge sakinleri de Fulani kabilesinden çobanların Udeni kabilesi üyelerine saldırı düzenlediğini söyledi.

Udeni kabilesinden Genyi Audu, saldırıda 6 kişinin de yaralandığını, evlerinin ateşe verildiğini belirtti Audu, saldırının ardından köylerini terk edip eyalet başkenti Lafia'ya sığındıklarını kaydetti.

Evini terk etmek zorunda kalanlardan Mairo Abuna da Çiftçiler ve çobanlar arasındaki çatışmalar nedeniyle artık köylerimizde kalmamız mümkün değil dedi.

Nijerya'nın Orta Kuşak olarak da bilinen Benue, Plateau, Taraba ve Nasarawa eyaletlerinde ekilebilir alanlar ve hayvancılıkla ilgili çatışmalara sık rastlanıyor.
 
Anahtar Kelimeler:
ÇATIŞMANijeryada
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.