Öcalan: Kadınlarla ilişkimi soyutlaştırdım

Öcalan, İmralı'da tuttuğu notlarda kadınlarla olan ilişkisini soyutlaştırdığını yazdı.

Öcalan: Kadınlarla ilişkimi soyutlaştırdım
Öcalan, 2010’a kadar olan notlarında özel yaşamına dair olarak kadınlarla ilişkisini soyulaştırdığını söyledi. "Fakat tüm bu deneyimler İmralı’daki dayanma gücümü izah etmeye yetmez" dedi.

Öcalan, “İmralı Adası’nda Cezaevi Yaşamına Dair” başlığı altında şunları yazdı:

"KADINLA İLİŞKİ SOYUTLAŞTIRDIĞIM BİR KONU"

"Daha dışarıdayken kendimi hem yalnızlaştırmış, hem de yalnızlığa karşı hazırlamıştım. Çok önemli bir bağımlılık ilişkisi olan aile, yakın akraba, hatta yakın arkadaş ve yoldaş ilişkisini soyutlaştıracak deneyimlerim olmuştu. Kadınla ilişki önemli olmakla birlikte o da soyutlaştırdığım bir ilişki alanıydı. Nâzım Hikmet’in tam tersiydim.

"BENİM İÇİN HİÇ DOĞMAYACAK ÇOCUK"

Çocuk edinmemeye ahdım vardı. Daha lisedeyken edebiyat hocasından 10 puan alan kompozisyon yazımın başlığı şöyleydi: “Sen benim için hiç doğmayacak çocuksun!” Sanırım bu yazıyla, zorlu geçen çocukluk yaşamlarını konu edinmek istemiştim. Fakat tüm bu deneyimler İmralı’daki dayanma gücümü izah etmeye yetmez."
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.