“Arnavutluk, Türkiye’nin bir bölgesi değildir” diyen iktidardaki Sosyalist Parti’nin Tiran Milletvekili Ben Blushi, "Terör örgütleri BM Güvenlik Konseyi kararıyla ilan edilir" diyerek Türkiye'nin Arnavutluk'a demokrasi örneği olamayacağını belirtti. Blushi "Şimdiye kadar insan öldürmeyen terör örgütü görmedim" diyerek "Erdoğan bizim babamız değil" şeklinde tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın okulları terörle ilişkilendirmesi, siyasiler arasında büyük rahatsızlık uyandırdı.   İktidardaki Sosyalist Parti’nin Tiran Milletvekili Ben Blushi, bugünkü meclis toplantısında konuyu gündeme getirdi ve hükümetten Erdoğan’ın talebini reddetmesini istedi. “Arnavutluk, Türkiye’nin bir bölgesi değildir.” diyen Blushi, “Terör örgütleri BM Güvenlik Konseyi kararıyla ilan edilir. Hiçbir ülkenin cumhurbaşkanı başka bir ülkeye gidip de böyle bir şey isteyemez.” şeklinde konuştu.

“ERDOĞAN, BİZİM BABAMIZ DEĞİL”

Tiran’da temeli atılan Namazgah Camii karşılığında Erdoğan’ın hükümetten bir hediye istediği yorumunu yapan Ben Blushi, “Şimdiye kadar insan öldürmeyen bir terör örgütü görmedim. Gülen Hareketi’nin de kimseyi öldürdüğünü görmedim. Erdoğan’ın kapatmak istediği bu okular, Arnavutluk’ta binlerce öğrenciye yardımcı oldu.” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu talebi bir dost mu yoksa bir baba edasıyla mı yaptığını sorgulayan milletvekili, “Böyle bir talepte bulunan kardeş veya dost gördünüz mü? Bir baba gibi mi söyledi? Bizim babamız o değil, İsmail Kemal’dir.” dedi.




MALAJ: TÜRKİYE, DEMOKRASİ İÇİN ARNAVUTLUK’A ÖRNEK OLAMAZ

Sosyalist Parti’den eski Ekonomi Bakanı Arben Malaj ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Arnavutluk Cumhurbaşkanlığı’nın konuya izahat getirmesini istedi. Gülen Hareketi’nin BM terör listesinde yer almadığına dikkat çeken Malaj, “Türk yatırımlarının karşılığı olarak buradaki okulların kapanması, Türkiye’in iç politika sıkıntılarını Arnavutluk’a taşımak demektir. Türkiye’nin ekonomik olarak Arnavutluk’ta varlığını göstermesi önemli olabilir; ama demokrasi adına atacağı herhangi bir adım, maalesef örnek olamaz.” ifadelerini kullandı.

“TERÖR FAALİYETİ YAPIYORLARSA NİYE DEVRALACAKSINIZ Kİ?”

Tema Gazetesi başyazarı Mero Baze ise Erdoğan’ın, “Türkiye, bugüne kadar bu örgütün yaptığı işlerin kat kat fazlasını sizlere sunabilecek güçtedir" ifadelerini eleştirerek, “Bunların yaptıkları terör faaliyeti ise neden devralacaksınız?” diye sordu. Baze, Türkiye’nin dost bir ülke olabileceğini; ama ama Erdoğan’ın siyaset modelini örnek almamaları gerektiğini belirterek, “Türkiye’nin bizim doğu partnerimiz olmasından ziyade, biz Türkiye’nin Batılı dostları olmalıyız.” diye yazdı.