Misk zirvesine katılan dört ülke liderinden basının karşısına ilk çıkan Putin, “En önemli konuda yine de anlaşmaya varabildik. Ukrayna’nın doğusunda 15 Şubat 00:00 itibarıyla ateşkes ilan edilecek. Ateşkes yanı sıra cephe hattında tarafların bulundurduğu ağır silahları geri çekilecek” dedi.

Ukrayna lideri Poroşenko zirveye verilen arada AFP'ye konuşarak barış görüşmelerinden henüz iyi bir haber çıkmadığını ancak hâlâ umudunun olduğunu belirtirken, "Rusya'nın şartları kabul edilemez" demişti.Minsk zirvesi, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra dünyanın paylaşıldığı Yalta Konferansı'ndan bu yana yapılan en uzun pazarlık oldu.

Tüm maddeleri henüz açıklanmayan yeni planın en azından ilk maddesine göre Ukrayna’nın tüm cephelerinde yeni ateşkes ilan edilmesi bekleniyordu.

“Normandiya dörtlüsü” olarak bilinen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Ukrayna’daki ihtilafa çözüm bulmak için Çarşamba akşamı TSI 19:10’da masanın başına oturdu.

PUTİN KALEM KIRDI
Hararetli tartışmaların yaşandığı dörtlü zirvede Poroşenko ile Putin arasında çıkan tartışma, Putin’in masadaki kurşun kalemi eliyle kırması gibi anlar nabzın ne derece arttığının bariz göstergesi oldu.

Sabaha karşı ümit verici açıklama Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan geldi. Zirvede barış planı görüşmelerinin Ukrayna ve dünya açısından hayırlı yönde geliştiğini kısa açıklamayla dile getiren Lavrov, “Süperin ötesinde olumlu adımlar atılıyor” dedi.