Moskova ile Ankara arasında patlak veren uçak krizinden sonra ilişkilerin rayına oturtulmasıyla ilgili geçtiğimiz günlerde her iki tarafın üst düzeyde yaptığı yumuşak tonlu açıklamalar yine sonuç vermedi. Rusya, Türkiye’nin önerdiği ortak çalışma grubu fikrini kabul etmedi.

Türkiye’nin teklifiyle ilgili Moskova’da açıklama yapan Putin’in basın danışmanı Dmitriy Peskov, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yeterince net bir şekilde bizim tavrımızı ortaya koymuştur. Cevabı onun sözlerinde aramak gerek. Şüphesiz iki ülke arasında sorunların çözümü için temaslar yapılıyor. Ancak aramızdaki problemi hiçbir çalışma grubu çözemez. Bizim Türkiye’den beklentilerimiz son derece net” dedi.

ÇALIŞMA GRUBU ÖNERİSİ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Putin'in Atina ziyareti sırasında yaptığı, "Türkiye ile ilişkileri düzeltmek istiyoruz" yönündeki açıklamalarına ilişkin şu değerlendirmeyi yapmıştı:

Türkiye de ilişkileri düzeltmek istiyor. Putin diyor ki, adım bekliyoruz. Biz de diyoruz ki, bu adımları atabilmek için gelin ortak bir çalışma grubu oluşturalım onlar kendiaralarında konuşsunlar, fikir üretsinler hangi adımları atmamız lazım.

Şimdi bizİsrail'le görüşmüyor muyuz? Diplomatlarımız, bürokratlarımız görüşüyorlar. Niye? Geriye kalan şartlarla ilgili adımları nasıl atacağız bunu konuşuyoruz. Bizim Rusya'ya önerimiz bu oldu. İster resmi, ister gayri resmi nasıl isterlerse hangi adımları atacağımızı değerlendiririz ve neticede de ortak yolu buluruz. Bulunmayacak bir konu değil.
Editör: TE Bilisim