Rusya’dan flaş soykırım kararı!

Vladimir Putin Ermenistan’daki anma törenine katıldığı sırada başkent Moskova’da “soykırım” bildirisi kabul edildi.

Rusya’dan flaş soykırım kararı!
Parlamentodaki oturuma katılan 427 milletvekilinden sadece 5 kişinin itiraz oyuyla bildiri kabul edildi.

İşte o bildiri de şöyle denildi:

 “Soykırımın 100. yıldönümü vesilesiyle Rusya parlamentosu Duma, kardeş Ermenistan halkıyla Birinci Dünya savaşından etkilenen diğer halkların acılarını paylaşıyor. Tarihin bıraktığı problem ve karmaşık uluslararası ihtilafların barışçıl ve diplomatik yoldan çözülme kavuşturulması gerektiğine inanıyoruz.

Biz Rusya parlamentosu üyeleri Avrasya kıtasında yaşayan halkların iyi komşuluk ve ilişkilerinde eşitlik ilkesine saygılı davranışlarıyla dünyaya örnek olabileceklerine inanıyoruz. Bunun sağlanması için Avrasya Ekonomik İşbirliği, Müşterek Savunma Anlaşması ve Şanghay İşbirliği gibi örgütler bulunuyor.”

Rusya parlamentosu Duma bildirisinde "soykırım" ifadesi kullanılmasına karşın Türkiye adının yer almamış olması dikkat çekti.

Rusya lideri Vladimir Putin ise Ermenistan'daki anma törenlerine katıldı. Putin burada yaptığı konuşmada, “Günümüzde dünyanın muhtelif bölgelerinde faşizm, Yahudi düşmanlığı ve hatta Rus düşmanlığı tekrar hortluyor. Aşırı milliyetçi unsurlar iktidarları ele geçirmek için kolları sıvamış durumda. Bu tür olguların neden tekrar devşirdiğini ve buna yol açan nedenleri ortaya çıkarmanın tam zamanı. Dünyanın herhangi bir yerinde birtakım hareketler başlatmadan sonuçlarını önceden çok iyi düşünmek gerek” dedi.

Putin’in 24 Nisan günü Erivan’da yaptığı bu konuşmayla 100’üncü yıl etkinliklerinden ziyade Libya, Suriye, Ukrayna ve son olarak Yemen’deki gelişmelere değindiği yorumu yapıldı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.