Savaş İstemeyiz Ama...

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Türkiye-Suriye sınırında PKK bağlantılı YPG’nin ele geçirmeye çalıştığı Azez’i de içine alan bir güvenli hat inşa edilmesini istediklerini söyledi.

Savaş İstemeyiz Ama...
Özel bir televizyon kanalının canlı yayına katılan Akdoğan, “(Suriye’de) Demografik yapının değiştirilmesi için bir oyun oynanıyor. Türkiye bu oyuna alet olmamalı. Suriye sınırında Azez’i de içine alacak şekilde, 10 kilometre derinliğinde bir güvenli hattın inşa edilmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Türkiye’nin savaş istemediğini belirten Akdoğan, “Karşı tarafta yaşananlar size göç dalgası ve terör tehdidi olarak yansıyorsa sizi ilgilendirir” dedi.

TEZKERE GEREKMEZ

Akdoğan, Suriye’ye olası bir kara harekatında Meclis’ten yeni bir tezkere çıkartmaya ihtiyaç olmadığını da söyledi.

Akdoğan, ABD’nin YPG’nin Halep’teki hamlelerine tepki gösterdiğini anımsatarak “Türkiye’nin caydırıcı etki yaptığını söyleyebiliriz” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
SuriyeYalçın AkdoğanYpg
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.