Bölgede TSK'nın IŞİD hedeflerine yönelik operasyonu devam ediyor.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, 18 Nisan 2016 tarihinde saat 16.15 sularında BAŞİKA bölgesindeki Üs bölgesinin 4-5 km ilerisindeki emniyet unsurlarının yer aldığı bölgeye IŞİD'li teröristler tarafından saldırıda bulunulmuş, saldırıda tank üzerinde bulunan reaktif zırhlar mermiyi püskürtmüş ve tank ve içindekiler zarar görmemiştir.

Kamuoyuna yansıyan görüntelerde havaya fırlayan parçaların tanka ait reaktif zırh parçaları olduğu belirtilerek, tank görüntüsünde sivil gözüyle bakıldığında büyük bir tahribat izlenimi oluşmasının normal olduğu ifade edilmiştir.

Saldırının ardından aynı tank mevzi değiştirerek füzenin geldiği bina 8 mermi ile havaya uçuruldu ve 10 terörist burada etkisiz hale getirildi.
Kaçmaya çalışan 32 terörist etkisiz hale getirildi. Bölgede tespit edilen IŞİD hedeflerine yönelik operasyon devam ediyor.

IŞİD'e bağlı A'amaq Haber Ajansı, Musul'un Başika bölgesinde konuşlanan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir tankı güdümlü füze ile vurduklarını ileri sürerek, olaya dair bir video yayınlamıştı.