Tüm Yollar Kesildi Her An Başlayabilir

SURİYE’de, Fırat’ın Nehri'nin batısında bulunan DAEŞ’in ’Avrupa kapısı’ olarak gördüğü Menbiç’e yönelik 1 Haziran’da başlatılan operasyon devam ederken, her taraftan kuşatılan kentte çok şiddetli çatışmaların çıktığı belirtildi.

Tüm Yollar Kesildi Her An Başlayabilir
Menbic Askeri Meclisi, operasyonun ikinci ayağı olan kente giriş aşamasına geçtiklerini duyururken, DAEŞ’e karşı operasyonlarda Demokratik Suriye Güçleri ve YPG’ye destek için Kobani’ye gelen Fransız askerleri için Kobani’nin Mıştenur Tepesi’nde üs kurulacağı belirtildi.

Türkiye sınırına yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan ve 2014 yılından bu yana DAEŞ kontrolündeki Menbiç’in DAEŞ’ten alınması için, içerisinde YPG’nin de bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri ve Menbiç Askeri Meclisi’ne bağlı güçlerin 1 Haziran’da başlattığı operasyon sürüyor.

Suriye’deki Kürt internet siteleri, operasyon kapsamında şimdiye kadar 70 köyün DAEŞ’ten temizlendiğini belirtirken, kentin her taraftan kuşatma altına alındığını ve bütün bağlantılı yolların kesilerek kontrolün sağlandığını öne sürdü.

Menbiç’te şiddetli çatışmalar olurken buradaki ’Askeri Meclis’, operasyonun ikinci ayağı olan kente giriş aşamasına geçtiklerini duyurdu. Menbiç Askeri Meclisi devam eden operasyon ile ilgili yaptığı açıklamada, güçlerinin kent çevresindeki bir çok köyü özgürleştirerek, kent merkezinde bulunan DAEŞ’e giden tüm ikmal yollarını kontrollerine aldıklarını söyledi. Açıklamada, Menbiç merkezde kalan çok sayıda sivilin ise DAEŞ tarafından canlı kalkan olarak kullanılmak istendiği belirtilerek, sivillere zarar gelmemesi için büyük çaba sarf edildiği vurgulandı.

FRANSIZ ASKERLERİ İÇİN KOBANİ MIŞTENUR TEPESİ’NDE ÜS


Suriye’de DAEŞ’e yönelik başlatılan operasyonları Amerika askerlerinin dışında destek veren Fransa askerlerinin de Kobani’ye geldiği belirtilirken, askerler için Kobani’nin Miştenur tepesinde üs kurulacağı belirtildi. Demokratik Suriye Güçleri ve YPG’ye DAEŞ ile savaşta destek ve danışmanlık hizmeti vermek için Helikopter ve kargo uçakları ile Suriye’ye gelen yaklaşık 150 Fransız askerin Kobani’de konuşlandığı belirtildi. Fransa askerlerinin Amerika askerleri gibi Rakka, Menbiç ve Tabka’da DAEŞ’e karşı başlatılan operasyonlara destek verdiği de kaydedildi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.