Ve Olmert Cezaevinde

İsrail eski Başbakanı Ehud Olmert yolsuzluk davasından aldığı 19 aylık hapis cezasını çekmek üzere cezaevine girdi.

Ve Olmert Cezaevinde
İsrail'in Ramle şehrindeki Ma'asiyahu cezaevine giren Olmert, ülke tarihinde hapis yatan ilk başbakan oldu.

Cezaevine gitmeden önce bir video mesajı yayınlayan Olmert, rüşvet aldığı yönündeki mahkeme kararını reddederek, "Rüşvet aldığım yönündeki hüküm karşısında suçsuz olduğumu söylemek benim için önemli. Bana yönelik verilen hükümlerin hiçbirinin başbakanlık yaptığım sürede yaşananlarla ilgili olmadığını da belirtmek isterim" dedi.

Kendisi ile ilgili dava süreciyle hukuki olmayan sebeplerle "kartopu gibi oynandığını" savunan Olmert, "bazı hatalar yaptığını ancak bunların ceza gerektirecek nitelikte olmadığını" söyledi.

Olmert, "Başbakan olarak İsrail'in güvenliği bana emanet edilmişti ancak şimdi demir parmaklıkların arkasına gitmek üzere olan birisiyim. Bu değişimin benim için ne kadar acı verici olduğunu hayal edebiliyorsunuzdur" ifadelerini kullandı.

19 AY HAPİS YATACAK

Tel Aviv Merkez Mahkemesi geçen yıl mayıs ayında, Olmert'i, Kudüs Belediye Başkanı olduğu dönemde Holyland Park emlak projesinde "rüşvet almaktan" suçlu bularak 6 yıl hapis cezası yanı sıra 1 milyon şekel (yaklaşık 290 bin dolar) para cezasına çarptırmıştı.

Mahkeme süreçleri boyunca suçlamaları reddeden ve kendisine yönelik 'acımasız bir cadı avı' yürütüldüğünü savunan 70 yaşındaki eski başbakan kararı temyize götürmüştü. Temyiz davasına bakan İsrail Yüksek Mahkemesi temyiz süreci sonuçlanana kadar Olmert'in serbest kalmasına ve cezasının 19 aya indirilmesine hükmetmişti.
 
Anahtar Kelimeler:
İsrailOlmertEhud Olmert
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.