Yunanistan'da eşcinsel evliliklere onay çıktı

Yunanistan'da eşcinsel evlilikler ve birlikteliklere dair "birlikte yaşama" yasa tasarısı meclisten geçti.

Yunanistan'da eşcinsel evliliklere onay çıktı
 Yunanistan Kilisesi ve farklı kesimlerin sert tepkisine rağmen 300 üyeli parlamentoda oylamaya katılan 249 vekilden 194'ü düzenlemeye "evet", 55 vekil ise "hayır" dedi. İki günlük "yas" ilan eden Metropolit Amvrosios, şehre astırdığı afişlerle "eşcinsel birliktelik" yasasına tepki gösterdi.

YASA KABUL EDİLDİ
Yunanistan'da büyük tartışma çıkaran ve Ortodoks Hıristiyan camiasının sert muhalefetine rağmen LGBT bireylere ilişkin 14 maddelik yasa tasarısı kabul edildi. Düzenleme ile eşcinsel bireyler Noter'den aldıkları "birlikte yaşama" belgesini nüfus müdürlüklerine teslim edecekler.

Yasaya iktidar partisi Syriza, sosyalist PASOK, liberal Potami ve Merkez Birliği (Enosi Kentroon) 'evet' dedi. Muhafazakar Yeni Demokrasi (ND) ise üçe bölünde. ND'den 19 "evet", 29 "hayır" oyu kullanıldı. 29 vekil ise oylamaya katılmadı.

"Hayır" diyen partiler arasında ise iktidarın küçük ortağı Bağımsız Yunanlar (ANEL), Yunanistan Komünist Partisi (KKE) ve ırkçı Altın Şafak (Hrisi Avgi) yer aldı. 

Yunanistan Parlamentosu’na LGBT bireylere ilişkin düzenlemeye Yunanistan Kilisesi’nden tepki geldi. En yüksek karar alma organı Sen Sinod Meclisi, alternatif birlikteliklerin geleneksel aile kurumunun bozulması anlamına geleceğini vurgulamıştı. Kilise, bunun Tanrı'nın isteğine karşı gelmek, büyük ahlaki, milli ve toplumsal sorunlara sebebiyet vereceği uyarısında da bulundu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.