Çocuğu, liseye ya da üniversiteye gidecek ailelerin heyecanlı bekleyişi bugün sona eriyor. TEOG sınavıyla liseye yerleştirmeyi bekleyen 1.2 milyon öğrenci ve üniversite sınavına katılan yaklaşık 1 mil- yon öğrenci bugün sınav sonuçlarını öğrenecek.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), tarafından 13-14 ve 20-21 Haziran tarihlerinde yapılan Lisans Yerleştirme Sınav sonuçlarının bugün açıklanması bekleniyor. Yaklaşık 1 milyon öğrencinin katıldığı sınavlarda adaylar puanları öğrendikten sonra tercih işlemlerine başlayacak. ÖSYM LYS sonuçları için ÖSYM giriş sayfası sonuc.osym.gov.tr adresini kullanacak. Adayların TC Kimlik Numaraları ve ÖSYM Aday Şifreleri'yle birlikte LYS sonuçlarını görmek için sisteme doğru giriş yapmaları gerekiyor.

Adayları LYS sonuçları için ÖSYM'den ayrıca bir sonuç belgesi gönderilmeyecek. ÖSYM Başkanı Prof. Ömer Demir LYS sonuçlarının makul bir sürede açıklanacağını belirterek, "Sınav sonuçlarını açıklarken süre konusunda sürpriz yapmak gibi bir iddiamız yok.


Önemli olan, sağlıklı şekilde sonuçları üretelim. Çünkü sürprizin kurumsal açıdan maliyeti şu; sabaha kadar kişileri çalıştırmak zorundasınız, yorgun bir şekilde hata yapma riski olabiliyor. Dolayısıyla süreyi öne çekme konusunda çok özel bir gayretimiz olmayacak. Ama makul bir süre içinde açıklamaya çalışacağız" dedi. Edinilen bilgiye göre sınav sonuçlarının bugün ya da en geç Salı günü açıklanacak.

BİR SORU İPTAL EDİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı ise 1.2 milyon 8'inci sınıf öğrencinin liseye yerleştirmede kullanacağı Yerleştirmeye Esas Puanları 29 Haziran Pazartesi açıklayacağını duyurdu. TEOG Sınavında 10 soruya yapılan itirazın ardından mahkemenin kararını bekleyen Milli Eğitim Bakanlığı, sınav sonuçlarını 5 gün geç açıklamış olacak.

MEB sınav kılavuzunda yerleştirmeye esas puanları 24 Haziran'da açıklayacağını duyurmuş ancak mahkemeye yapılan itirazların sonuçlanmadığı için bekleme kararı almıştı. İdare Mahkemesi İngilizce testinde bir soruya yapılan itirazı yerinde bularak sorunun hatalı olduğunu tespit etti. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı soruyu, tüm öğrenciler doğru yapmış olarak kabul ederek sınav sonuçlarını buna göre hesapladı.