Esen Yayınları Konu Anlatımlı ve Konu Özetli Soru Bankası yayın serilerinden sonra Üç Renk yayın serisi ile de sektöründe fark yaratıyor.

Yaklaşık 33 yıldır eğitimci kimliği taşıyan ve 70’i aşkın matematik ve geometri kitabı yayınlanmış olan Esen Yayınları Eğitim Koordinatörü Nevzat Asma’nın bu kitaplarından birçoğu liselerde ders kitabı olarak okutulmuş.

“Yeni öğretim programına uygun kitapları ilk çıkaran yayıneviyiz. Dolayısıyla zirvede kalmaya devam ediyoruz.” diyen Esen Yayınları Eğitim Koordinatörü Nevzat Asma ile Esen Yayınlarını ve eğitim sektörünü konuştuk.

Esen Yayınları hakkında bilgi verir misiniz?
35 yıldır eğitim sektöründe faaliyet gösteren Esen Yayınları dağıtımcı firma olarak başladığı sektörde 15 yıldır yardımcı kitap üreterek çalışmalarını sürdürüyor. Eğitim sektöründe yardımcı kaynak olarak yayınlarımız hem öğretmenler hem de öğrenciler tarafından beğeniliyor ve tercih ediliyor.

Şu anda 300’e yakın kitabımız var piyasada. Kitaplarımızın öğretim programına tam uyumlu olması ve kalitesi öğretmenlerin ve öğrencilerin tercih sebebi oldu. Kendimizi sürekli yeniliyoruz. Yazar kadromuz da sürekli kendini güncelliyor. Yeni öğretim programına uygun kitapları çıkaran ilk yayıneviyiz. Böyle olunca da zirvede kalmaya devam ediyorsunuz. Kaliteli bir yazar kadrosuna, kaliteli bir dağıtım ağına sahibiz ve eserlerimize güveniyoruz.



Ürettiğiniz kitaplardan bahseder misiniz?

5. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm branşlarda kitap üretiyoruz. Bunların büyük bir kısmı yardımcı ders kitabı olarak hazırlanan kaynaklardır. Yine TEOG, YGS ve LYS gibi farklı sınavlara yönelik kitaplarımız da tercih edilen diğer önemli yayınlarımızdandır. Bizi farklı kılan şey kendimizi güncel tutabilmemiz ve yeni projeler üretebilmemizdir. Öğretmenlerin birçoğuna ücretsiz örnek kitap göndererek eserlerimizi onların beğenisine sunuyoruz. Öğretmenlerimiz de eserlerimizi inceliyor ve bizi güvenilir buluyor.



Yazar kadrosunu seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?

Uzun yıllar Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev yapmanın ve dersane sektöründe eğitimci olarak yer almanın getirisi sonucunda çevremizde bir öğretmen kadrosu oluştu. İyi soru hazırlayabilen, öğrenci ile iletişimi kuvvetli olan, donanımlı ve donanımını öğrenciye aktarabilen öğretmenlerle çalışıyoruz. Proje geliştirirken eğitim sektörünün ihtiyaçları ve gereklerini, yazar kadrosu oluştururken öncelikle öğretmenlerin mesleğindeki başarısını dikkate alıyoruz.

‘ÜÇ RENK’ EN ÇOK SATAN KITAPLARIMIZ ARASINDA

Nevzat Asma, “Esen Yayınlarının ilk eserleri, konu anlatımlı kitaplardı. Bu kitaplarımız 5 senelik periyotta alternatifi olmayan kitaplardı ve kendi alternatifimizi kendimiz yarattık. Rehber sorulu soru bankası dediğimiz, öğrenciye rehberlik eden önemli ve öğretici özelliğe sahip bir seri çıkarttık. Bu seride çözümünü verip ardından benzeri soruları öğrenciye sorarak onun kendi çabaları ile konu eksiğini tamamlamasını amaçladık. Bu sistemimiz, konu anlatımlı ilk serimizin başarısını da geçti ve piyasada ciddi satış rakamlarına ulaştı. Belli bir süre sonra yeni bir proje olan “Üç Renk” serimizi çıkarttık. Bu serimiz ise sarı, mavi ve kırmızı renklerle ayırdığımız soruların, kolaydan zora doğru sıralanmış testlerden oluşan bir kaynak kitaptı ve yoğun ilgi gördü. Sarı testlerimiz konuyu öğrenme aşamasındaki her öğrencinin çözebileceği sorulardan, mavi testlerimiz kendini sarı grubun sorularıyla test etmiş öğrencilerin çözebileceği sorulardan, kırmızı testlerimiz de en zor soruları bile çözmeye aday, gireceği sınavda bütün soruları çözme potansiyeli olan öğrencilerin çözebileceği sorulardan oluşuyor. Şu aşamada bu kitaplarımız en çok satan yayınlarımız arasındadır. Süreç içerisinde güncel kalmaya ve beğenilir olmaya devam edeceğiz.”


AKILLI TAHTA UYGULAMALARI

Asma, “Fatih Projesi kapsamında yaygınlaşmaya devam eden dijital eğitim akımında öğretmenlerimizi yalnız bırakmıyoruz. Öğretmen Dijital İçerik Destek Portalımız ile www.esenogretmen.com adresinden portalımıza üye olan ve yayınlarımızı kullanan öğretmenlerimizi teknolojik platformda da desteklemeye devam ediyoruz. Esen Öğretmen İçerik Destek Portalı ile birlikte bakanlığın Eğitim Bilişim Ağı (eba) ile işbirliği içinde dijital içeriklerimizi öğretmenlerimizin kullanımına sunuyoruz. Dijital kütüphanelerimiz ile şimdilik Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji alanlarındaki yayınlarımıza ait akıllı tahta uygulamalarını hizmete sunduk. Ayrıca bu alanda çalışmalarımızı yoğunlaştırarak dijital kütüphanemizi ses, video, animasyon ve öğrenme nesneleri ile zenginleştirip 250’yi aşkın kitabımızı kolaylıkla kullanmalarını sağlayacağız.”

www.esenyayinlari.com.tr
0312 417 34 43