Müjde! 2 bin lira öğrenci maaşı

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, üniversite sınavında ilk 5 bin içine girip temel bilimleri tercih eden öğrencilere aylık 2 bin lira burs verileceğini açıkladı.

Müjde! 2 bin lira öğrenci maaşı
 Fikri Işık temel bilimleri tercih eden ikinci 5 bine de ayda bin 500 lira burs sağlayacaklarını duyurdu. TÜBİTAK Bilim Kurulunda alınan kararla, temel bilimleri tercih edecek öğrencilere verilecek burs kapsamının genişletildiğini dile getiren Işık, şöyle konuştu: 

“Temel bilimlere teşvikin artırılması amacıyla, ilk 10 bin kişiye kadar verilen bursların, ilk 25 bine yükseltilmesine ve burs miktarlarının da yeniden düzenlenmesine karar verdik. YÖK ve TÜBİTAK’ın yaptığı ortak çalışmayla, çift anadal kontenjanını da yükselttik. Böylece ilk 10 binde olup başka bölümlerde okuyan, ikinci anadal olarak temel bilimleri seçen öğrencilerimiz ise ayda 750 lira burs almaya hak kazanacak.”

Buna göre Uluslararası Bilim Olimpiyatları ve Uluslararası Proje Yarışmasında, Türkiye adına birincilik, ikincilik ya da üçüncülük kazanan, sınavla veya sınavsız yerleşme hakkını kullanarak veya ÖSYM tarafından yapılan LYS MF puan türünde ilk 5 bin kişi arasında yer alarak; matematik, fizik, kimya, biyoloji bölümlerine yerleşenler ile YGS-1 puan türünde ilk 5 bin kişi arasında yer alarak; felsefe, tarih, coğrafya, sosyoloji, antropoloji, arkeoloji, sanat tarihi, arkeoloji ve sanat tarihi, ilahiyat, Türk dili ve edebiyatı bölümlerine yerleşen örgün lisans öğrencilerine aylık 2 bin lira burs verilecek.

MF puan türünde sıralamada 5 bin 1 ile 10 bin kişi arasında yer alarak üniversitelerin matematik, fizik, kimya ve biyoloji bölümlerine yerleşenler ile YGS-1 puan türünde ilk 5 bin 1 ile 10 bin kişi arasında yer alarak; felsefe, tarih, coğrafya, sosyoloji, antropoloji, arkeoloji, sanat tarihi, arkeoloji ve sanat tarihi, ilahiyat, Türk dili ve edebiyatı bölümlerine yerleşen örgün lisans öğrencilerine aylık 1500 lira burs sağlanacak.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.