Bir aile şirketi olarak başlayan yolculuk bugün 3.jenerasyonun işbaşında olduğu ve 550 çalışanı ile büyük bir aileye dönüştü.

Patlayıcı madde üretimi ile sektöre adım atan Yavaşçalar, Balıkesir’de 1981 yılında patlayıcı madde depoları kurduktan sonra, 1995 yılı sonunda Balıkesir’de 570  dönümlük arazisinde sivil amaçlı patlayıcı madde üretimine geçti.

Sivil patlayıcı üretimi sektöründe yüzde 100 Türk Sermayeli bir marka olarak gücüne güç katıp hizmet çeşitliliği yaratarak bugünlere ulaşan Yavaşçalar, Milli Savunma Bakanlığı tarafından verilen Tesis Güvenlik ve NATO Tesis Güvenlik Belgeleri hafif silah mühimmatı, av ve spor fişekleri, kapsüle duyarsız emülsiyon patlayıcılar, kapsüle duyarlı emülsiyon patlayıcılar, anfo, ses tabanca mermisi, boş kovan, saçma, kapsül montajı, plastik enjeksiyon ve 9x19mm Parabellum Mermi üretimi yapıyor.


İhracat talebi olan ürünler için üretim izni beklediklerini söyleyen Yavaşçalar Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Yavaşca; “Ar-Ge Merkezi ve Mükemmelliyet Mühendislik Merkezi’ni hayata geçirerek ülkemizi gururlandıracak başarı öykülerine imza atmak orta vadedeki en önemli hedeflerimiz arasındadır. Uzun vadede global pazarlarda tercih edilen bir marka olmak ve ağır mühimmat tasarım ve üretim ile savunma sanayinde sinerji yaratacak yatay ürün çeşitliliğine sahip olmak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.”dedi.



MADENCILIK VE INŞAAT ALANINDA YAVEX

Madencilik ve inşaat alanında kullanılan patlayıcı maddelerin imalatını, pazarlamasını, dağıtımını, patlatma ve danışmanlık hizmetlerini Yavex markası ile sağlayan Yavaşçalar, Balıkesir merkezindeki üretim tesislerinde; Anfo, Emülsiyon bazlı patlayıcılar ve elektriksiz kapsül üretimi de yapmaktadır.

Yavaşçalar A.Ş.’nin 2010 yılında aldığı kararla bölgesel yatırımlara yöneldiğini söyleyen Yavaşçalar Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Yavaşca; “Yavex; dünya kalite standartlarına uygun ürünleri, profesyonel kadrosu, üniversite ve sanayi odalarınca ödüllendirilen sosyal sorumluluk projeleri, üstün hizmet anlayışı ile Ankara, İstanbul, Muğla şubelerimizdeki mühendis kadromuz ve iştirakimiz olan Mardin Midyat ve Aydın Çine’de bulunan ileri teknoloji donanımlı tesislerimizle hem Balıkesir bölgesinde hem de ülkemizin ihracatına katkı sağlamakta ve yurt dışında ülkemizi başarıyla temsil etmektedir. Bu anlamda 2014 yılında Balıkesir Ekonomi Ödüllerinde ihracat sıralamasındaki yerimiz ile Ekonomi Bakanlığı nezdinde de ödüle layık görülmenin gururunu yaşamaktayız”dedi.



Yavex Power Team ve Yavex Marketing Force

Yavaşçalar A.Ş. sektörünün önde gelen bir aktörü olarak Yavex markası altında oluşturduğu Yavex Power Team ve Yavex Marketing Force ile de hizmet sektöründe de rol model olmaya devam ediyor.

Başta madencilik olmak üzere, yol yapımı, baraj yapımı, tünel yapımı gibi faaliyetlerde, ön kesme (presplitt), son kesme (smooth blasting) gibi özel uygulamaları başarı ile yapmanın haklı gururunu yaşayan Yavex Power Team, gerektiği durumlarda bu hizmeti veriyor.

Kentsel dönüşüm sürecindeki ülkemizde çevreye uyumlu sistemlerle yıkım uzmanlığını öne çıkarmayı hedefleyen Yavex Marketing Force çalışanları, patlatmaların sarsıntı ölçümü ve hava şoku ölçümleri ile iyileştirilmesi için her türlü hizmeti müşterilerine sunuyor.