Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan flaş duyuru yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın sosyal medya hesabı üzerinden duyurduğu Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri ile önemli açıklama yapılırken Sosyal ve Ekonomik Destek Ekim ayı ödemeleri ile alakalı değerlendirmeler yapıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan flaş duyuru yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bu destek ödemeleri hakkında açıklama da bulundu.

Bakan Derya Yanık açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“İhtiyaç sahibi ailelerimize çocukları için ekim ayında toplam 349 milyon 452 bin TL tutarında Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yaptık.”

1.259 TL ÖDEME YAPILIYOR

SED kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere her bir çocuk için ortalama 1.259 TL destek ödemesi yapıldığı belirtildi ve SED yardımı alabilmek için başvuruların İl Müdürlüğü ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle ve e -devlet üzerinden elektronik ortamda yapılabileceği aktarıldı.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Tüm bunların yanı sıra bu destekten yararlanılması için bazı belgelerin hazır bulundurulması gerekiyor. Bu belgeler ise şöyle paylaşıldı:

Dilekçe

T.C. Kimlik Numarası beyanı,

Gerektiğinde alınacak sağlık raporu, öğrenci belgesi

KİMLER YARARLANABİLİR?

Sosyal ve Ekonomik Destek yardımından kimlerin yararlanabileceğini bu yardımın kimlere verildiği açıklandı.

Sosyal hizmet kuruluşunda bakım tedbiri kararı verilen ve bu kuruluşlarda bakılan SED yardımı aldıkları takdirde ailesi ve yakınları tarafından bakılabilecek durumda olan çocukların yararlanabileceği söylendi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.