2015 ilk günlerinde hepimiz yeni bir yıla girmenin mutluluğunu yaşarken, hükümetten tatsız bir haber geldi. Haberle birlikte vatandaşın sevinci de kursağında kaldı. Açıklamaya göre sigara ve alkol fiyatlarına zam gelmiş vatandaş ise buna isyan etmişti. Vatandaşın isyanının ardından başka bir konuya dikkat çeken Alkollü İçecekler Derneği Başkanı Osman Güner şu açıklamalar da bulundu;

"Türkiye’de üretilen alkollü içeceklerde yapılan vergi düzenlemeleri hakkında yorum yapmak istemiyoruz, ama Türkiye’de üretim-satış yapan yüzlerce üretici ve ithalatçı, binlerce dağıtım firması, satış noktası ve milyonlarca alkol tüketicisi neden viski fiyatları artmaz iken diğer ürünlerin fiyatları artıyor bunun cevaplarını aramakta. Son 3 yılda 2. kez viski ötvleri artmıyor. Tüm alkollü içeceklere %15’lere varan ötv zammı yapılmış iken özellikle viski ürünlerine ötv zammı yapılmamasını ve neredeyse fiyatlarının sabitlenmesini anlayamamaktayız."

ALKOLE ZAM GELDİ FAKAT NEDEN VİSKİ FİYATLARI YILLARDIR AYNI?

Bu gidişle çok yakın sürede viskinin içilebilen en ucuz alkol olacağı hiç uzak bir öngörü olmayacaktır. Diğer alkollü içeceklere nazaran sadece viskiye tanınan zam yapmama ayrıcalığının kanun koyucu tarafından rekabet şartları ve fırsat eşitliği ilkeleri adına tekrar değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.