Altın Bayram Dinlemiyor: Çeyrek Uçuşta!

Piyasalar tatil dinlemiyor. Kapalı Çarşı`nın tatilde olduğu günde çeyerk altın 211 lira ile gram altın ise 130 lira ile rekor tazeledi.

Altın Bayram Dinlemiyor: Çeyrek Uçuşta!
Piyasaların tatilde olduğu günlerde hareketlenen ya da rekor tazeleyen dolar tacını altına devretti. Yurt içi piyasaların ve Kapalıçarşı'nın bayram tatili nedeniyle kapalı olduğu günde altın rekor üstüne rekor kırıyor.

Altının onsu uluslararası piyasalarda 1.370 dolara tırmanırken, yurtiçinde ise dolar/TL'nin 2.94'ü aşmasıyla gram altın 130 lirayı çeyrek altın ise 211 lirayı görerek rekor tazeledi. Altın cuma günü 202 liradan haftayı kapatmıştı. Çeyrek altın pazartesi günü ise 205 liradan işlem görürken, gramaltın ise 125 liradan alıcı bulunuyordu.

Dolar/TL ise uluslararası piyasalarda sabah saatlerinde 2.93'ün üzerinde işlem görüyor.

Uzmanlar, ABD Merkez Bankası (Fed) cephesinden temkinli ifadelerin gelmesi üzerine piyasalarındolar tarafında satış yönünde, altın tarafında ise alış yönünde bir tablo ortaya çıkardığını anımsatarak, altının gramında 130 lira seviyesinin Brexit sonrası psikolojik direnç olarak konumlandığını vurguluyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.