Austria Card kaliteye verdiği önemle tercih ediliyor

Türkiye pazarında çeyrek asra doğru faaliyetlerini sürdüren Austria Card, kamu, banka ve özel şirketlerin güvenilir bir çözüm ortağı olarak ön plana çıkıyor. Türkiye için 90 milyon kart üretimi gerçekleştiren şirket aynı zamanda dünyanın bir çok ülkesine ihracat gerçekleştiriyor. Son hamleleri ile banka dışı ödeme sistemi kuruluşlarına da stratejik çözümler sunuyor.

Austria Card kaliteye verdiği önemle tercih ediliyor
 Dünya genelinde 500 çalışanı bulunan Austria Card Türkiye pazarında liderliğe doğru emin adımlarla ilerliyor. Sektörün güven duyulan vazgeçilmez bir oyuncusu olmayı hedefliyoruz diyen şirketin Genel Müdürü Burak BİLGE ile Austria Card’ı konuştuk.

Burak Bey, Şirketin kuruluş öyküsünden bahseder misiniz?

Austria Card adı üstünde Avusturya Şirketi’dir. 1985 yılında bir kamu teşebbüsü olarak devlet tarafından kurulan şirket 2007 yılında alınan özelleştirme kararı doğrultusunda, 120 yıllık bir aile şirketi olan Inform Lykos Group tarafından satın alındı. Dünya genelinde Yaklaşık 500 çalışanı ile 55 ülkeye ihracat yapan bir kurumuz. Avrupa, Afrika, Amerika, Asya gibi bütün kıtalarda birçok devletin, bankanın ve özel sektör firmalarının önemli projelerinde faaliyet gösteriyoruz.
Yaklaşık 20 yıldır Türkiye’de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Türkiye pazarında akıllı kart üretici ve tedarikçisi kurumları arasında üst sıralarda yer alıyoruz. 1998 yılından buyana kurumumuzun ürettiği değişik kullanım alanlarına sahip 90 milyon kart piyasaya sunuldu. Türkiye’deki vatandaşlarımızın hepsinin cebinde Austria Card ya oldu ya da şuanda da var.



Faaliyet alanlarınızdan ve çalışma sisteminizden bahseder misiniz?

Günümüz dünyasında kullanım alanı ne olursa olsun ödeme ve kontrol aracına ihtiyaç duyulan her sektöre hizmet sağlıyoruz, fiziki kart ile sınırlı değiliz. Kısaca özetlemek gerekirse Ödeme sistemleri, Yani hemen hemen herkesin kullandığı kredi ve banka kartları, Kamu kartları, Toplu ulaşım, kurumsal firmalar için özel kartlar, Perakende sektörü için kampanya ve müşteri tanıma kartlarından aklınıza gelebilecek her türlü alanda teknolojik yani akıllı kart üretimi gerçekleştiriyoruz. Kartlarımızı Avrupa da bulunan fabrikalarımız üretiyor, kendimize ait olan teknoloji ile donatıyor ve Türkiye’de bulunan tam donanımlı ve güvenli tesisimizde kişiselleştiriyoruz. Şunu gönül rahatlığı ile söylemem mümkün, kurum olarak her gün bir stadyum dolusu insanın kartını kişiselleştiriyoruz. Günde 60 bin kartı kullanıma hazır hale getiriyoruz.



“AUSTRIA CARD SEKTÖRÜN GEREKTIRDIĞI BÜTÜN BELGE VE SERTIFIKALARA SAHIP”

Austria Card olarak sertifikasyon süreçleri gereği ilgili uluslararası kurumlar tarafından yılda bir kaç defa, BDDK kuralları gereği düzenli olarak da çalıştığımız bankalar tarafından rutin olarak denetime tabi tutuluyoruz. Bu denetimler kurumsal yapımızı daha da güçlendiriyor. İleri teknoloji ve tam donanımlı olan üretim merkezlerimizden bu denetimler sonucu tam not alarak teşekkür ve taktir almak bizi ziyadesiyle gururlandırıyor.Visa ve MasterCard sertifikalarımıza son olarak Diners ve American Express’i de ekleyerek tüm sistemi kapsar duruma gelmekten ötürü ayrıca mutluyuz.

“TÜRKIYE’DEN 9 ÜLKEYE IHRACAT YAPIYORUZ”

Burak Bey, Austra Card olarak hedeflerinizin nelerdir?

Austra Card’ın en önemli hedefi bu sektörün güven duyulan vazgeçilmez bir oyuncusu olmak. Emin adımlarla büyüme stratejimizi sürdürüyoruz. Biz ödeme sistemleri konusunda iyi bir servis sağlayıcı ve aynı zamanda servis sağlayıcılarına da destek veren bir firma olmaya çalışıyoruz. Bankaların yanında Belediyeler, Holdingler, Sadakat programı yapan firmalar, e-para lisansı almış firmalar ile çalışıyoruz ve müşteri çeşitliliğimiz her geçen gün büyütmeyi hedefliyoruz.
Mobil uygulama olarak ta gelişen teknolojiyi düşünerek ödeme ve takip sistemlerinin gelebileceği noktada da AR-GE çalışmalarımızı yürütüyoruz. Oluşan trendin bir parçası olarak her türlü yenilikçi hareketi takip ediyor ve bu yenilikleri sektörümüze kazandırıyoruz.

Üniversite kartlarından ulaşım kartlarına akıllı sayaçlar için kullanılan kartlardan her türlü banka ve kredi kartına kadar çok geniş bir yelpazede hizmet sağlıyoruz. Firmalar için ürettiğimiz özel kartlara kadar birçok alanda başarıyla sürdürdüğümüz çalışmalarımızı gelişen teknoloji ve değişen dünya trendleri ile birleştirerek daha kullanışlı daha ekonomik çözümler sunmaya devam edeceğiz.


“Pilot bölge olarak Kırıkkale de başlayan E-Kimlik kartları yani akıllı nüfus cüzdanlarına da talibiz.”

Türkiye pazarında çeyrek asra doğru faaliyetlerini sürdüren Austria Card, kamu, banka ve özel şirketlerin güvenilir bir çözüm ortağı olarak ön plana çıkıyor. Türkiye için 90 milyon kart üretimi gerçekleştiren şirket aynı zamanda dünyanın bir çok ülkesine ihracat gerçekleştiriyor. Son hamleleri ile banka dışı ödeme sistemi kuruluşlarına da stratejik çözümler sunuyor.

www.austriacard.com.tr
0212 407 00 19


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.