Bitcoin kritik seviyenin altında!

Bitcoin sert düşüş hareketini hızlandırdı ve 39 bin 28 dolara kadar geriledi. Böylece son bir haftada Bitcoin % 32 oranında değer kaybettirdi.

Bitcoin kritik seviyenin altında!

Milyarder iş adamı Elon Musk’ın açıklamalarıyla oluşan spekülasyonlar Bitcoin’de sert satış dalgası yarattı. Bitcoin son bir haftada % 32 oranında değer kaybederken bugün 40 bin doların altına geriledi. Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü 58 bin dolar seviyesinde seyreden Bitcoin’de uzmanlar baskının devam edebileceğini açıkladı.

Saat 07:58 itibariyle Bitcoin düne göre yüzde 10 oranında kayıpla 39 bin 180 dolar seviyesinde işlem görüyor. Böylece Bitcoin'in piyasa değeri 733 milyar dolara gerilemiş oldu.

Bitcoin'in en büyük yatırıcılarından olan Galaxy Digital LP'ni CEO'su Michael Novogratz, geçtiğimiz ay gördüğü zirveden yüzde 35 civarında aşağı gelen Bitcoin'in daha haftalarca baskı altında kalmaya devam etmesini beklediklerini bildirdi.

Novogratz yaptığı açıklamada, Bitcoin için 40-50 bin dolar aralığının adil bir fiyat aralığı olduğunu belirtirken, "Bir süre için konsolidasyon yaşayacağız, bu 4-6 hafta sürebilir" diye konuştu.

Milyarder iş adamı Elon Musk’ın elektrikli otomobil şirket Tesla geçtiğimiz aylarda Bitcoin’e yatırım yaptığını açıklamıştı. Sonrasında da Bitcoin ile otomobil satışını durduran Tesla, kripto para piyasalarında spekülasyona neden olmuştu. Musk’ın Bitcoin’leri sattığına dair bilgi karmaşası ile birlikte Bitcoin’de hızlı düşüş başlamıştı.

ABD 10 yıllık tahvil faizinin yüzde 1.65'e yükselmesi ve ons altının güç kazanmasıyla birlikte büyük yatırımcılar kripto para yatırımından uzaklaşabiliyor.

ABD'nin SPK'sı olarak bilinen regülatör kuruluş SEC tarafından yayınlanan raporda Bitcoin'in volatilitesi ve yatırımcılar için yarattığı riskler konusunda uyarıda bulunuldu.

Bitcoin vadeli piyasalar ve o piyasalara yatırım yapacak borsa yatırım fonlarına ilişkin raporda, yatırımcıların para koyacakları fonların açıklamalarına çok dikkatli okumaları, tüm paralarını kaybetme ihtimaline hazır olmaları uyarısında bulunuldu.

Açıklamada kripto para Bitcoin'in çok spekülatif bir varlık olduğunun altı çizildi. Bu alana yatırım yapan yatırımcıların farkında olduklarından fazla risk alabiliyor olabilecekleri kaydedildi.

Anahtar Kelimeler:
DüşüşBitcoin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.