Çeyrek Altın Fiyatı Ne Kadar Oldu?

Altının onsu, 1.260 dolar ile yaklaşık 1 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Çeyrek Altın Fiyatı Ne Kadar Oldu?
Dün Çin'de beklentilerin altında kalan enflasyon verileri ve dolar endeksindeki gerileyişin etkisiyle yükselişe geçen altının ons fiyatı, günü yüzde 1,36 artışla 1.258 dolardan tamamlamıştı.

Altının ons fiyatı bugün Asya piyasalarında güne yatay başladıktan sonra artış eğilimini sürdürerek 1.260,08 dolar ile 18 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Altının ons fiyatı şu dakikalarda 1.258,50 dolardan işlem görüyor.

Neden arttı?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Çin'de açıklanan tüketici ve üretici enflasyonunun beklentilerden düşük gelmesinin Çin Merkez Bankası'nın (PBoC) daha fazla adım atması beklentileri oluşturduğunu ve bu durumun altının ons fiyatına olumlu yansıdığını kaydetti.

Yükselişlerin devam edip etmeyeceğinin cuma günü açıklanacak Çin büyüme verisiyle daha net görüleceğini aktaran Memiş, perşembe günü ABD’de açıklanacak enflasyon oranlarının da altın fiyatları üzerinde etkili olabileceğini ifade etti.

Ons altında teknik açıdan 1.263 ve 1.270 doların önemli direnç seviyeleri olduğunu aktaran analistler, olası düşüşlerde ise 1.245 ve 1.237 seviyelerinin destek konumunda bulunduğunu dile getiriyor.

Çeyrek altın fiyatı

Dün düşük hacimle seyrederek günü 114,53 liradan tamamlayan altının gramı, şu sıralarda dolar kurundaki düşüşün etkisiyle önceki kapanışa göre yüzde 0,10 azalarak 114,40 liradan alıcı buluyor. Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 188 liradan, Cumhuriyet altını 765 liradan satılıyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.