CHP'li başkan Kadir Topbaş'ı öve öve bitiremedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İSMEK açılışı ve İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Şantiye denetimi için Silivri’deydi.

CHP'li başkan Kadir Topbaş'ı öve öve bitiremedi
 Başkan Kadir Topbaş Silivri'de 9 derslikli İSMEK Kurs Merkezi'nin açılışını yaptı.

Topbaş burada konuşmasında, "Şu ana kadar Silivri'ye yaptığımız yatırımlar toplamı1 milyar 467 milyon lira. İstanbul'un bütün ilçelerine hiç ayrım gözetmeksizin hizmet ediyoruz. İstanbul'un köyleri sıcak asfaltı, biyolojik arıtma tesislerini ve dere ıslahlarını bizim dönemimizde gördü. Bolluca Deresi'nde müthiş bir çalışma yaptık. Tarihi köprü nedeniyle Kuruldan kararın çıkmasını bekliyoruz. İşi durdurmadık. Bizim için söz namustur. Yapabileceğimizi söyleriz, söylediğimizi mutlaka yaparız' dedi.

SİLİVRİ'YE MODERN OTOBÜSLER

Topbaş 'Silivri'nin tarım alanlarıyla ve turizmiyle daha çok gelişebilmesi için çalışmalarımızı taviz vermeden sürdürüyoruz. İstanbul'a alacağımız 400 yeni otobüsten Silivri'ye de göndereceğiz. Buraya metro gelinceye kadar modern otobüslerle hizmet vermeye devam edeceğiz. Silivri'ye metro hayaldi, projelendirdik' İfadelerini kullandı.

Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; "Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı anlayışla sizlere hizmet veriyoruz. Sizin kaynaklarınızı yine sizin için en iyi şekilde kullanıyoruz. İstanbul ve ilçe belediye başkanları bize abi dedi. Biz de her türlü yardımı yapıyoruz. Daha geçen ay Belediye Meclisimizde siyasi ayrım gözetmeksizin bütün belediyelerimize asfalt yardımı yapma kararını aldık. Silivri'ye de bu kapsamda 230 milyon liralık yardım yapacağız." dedi.

Bugün de 9 derslikli yeni İSMEK kurs merkezini açmaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Başkan Topbaş, "2004'te 75 olan İSMEK'lerin sayısını 235' e çıkarttık. Kurslarımızda 33 ana alan altında toplam 348 branşta eğitim veriliyor. Buradaki kursumuzda ise 20 usta öğretici eşliğinde 30 branşta eğitim verilecek. İSMEK'te bugün ulaştığımız kursiyer sayısı 1 milyon 860 bin. Bu yıl 230 bin kursiyere eğitim vermeyi hedefliyoruz. 11 yılda İSMEK aracılığıyla yaklaşık 4 bin 120 kişi iş sahibi oldu. Kurslarımıza ağırlıkla kadınlar katılıyor. Kadın sosyalleşmesini ve güçlenmesini sağlıyoruz. Engellilere, mahkûmlara ve yaşlılara da eğitimler veriyoruz." dedi.


CHP'Lİ BAŞKAN TOPBAŞ'A ÖVGÜLER YAĞDIRDI

Ak Parti İl Başkanı Selim Temurci'nin de hazır bulunduğu açılış töreninde Silivri'nin CHP'li Belediye Başkanı Özcan Işıklar da konuştu. Işıklar konuşmasında "Kadir Ağabey" diye hitap ettiği Kadir Topbaş'a övgüler yağdırdı. İSMEK'in vatandaşlar için çok önemli ve güzel bir merkez olduğunun altını çizen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar "Mütevaziliği, azimli olması ve çalışkanlığın temsilcisi olarak görüyorum.

Sadece İstanbul'da değil bunda sonraki siyasi yaşamında, Türkiye'ye çok yararlı siyasi hizmetler yapacağından hiç şüphem yok. Görev sürem içerisinde, başkan ile çok yakından çalışma fırsatım olmasa bile duruşuyla devlet adamlığıyla, çok şey öğrendiğimiz ağabeyimiz farklı bir yanını da sizlere anlatmak istiyorum. Kendisi hem Türkiye Belediyeler Birliği ve Türkiye'yi Dünya'da temsil eden Dünya Belediyeler Birliği sıfatı ile aramızda şuan" dedi.
KAYNAK:HABER7.COM.TR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.