Emekliye Zam İçin Tarih 4 Temmuz

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, dört gözle Temmuz zammını bekliyor. Zam oranı, 4 Temmuz’da açıklanacak enflasyon verileriyle belli olacak. Tahminler ise yüzde 4. Bunun üzeri de olabilir...

Emekliye Zam İçin Tarih 4 Temmuz
Emekliler, 4 Temmuz'a kilitlendi. 4 Temmuz'da Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak enflasyon verileri, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını ortaya koyacak. Uzmanların tahmini emeklilerin yüzde 4 zam alacağı yönünde.

Ocak'ta çifte zam alan emekliler, bu yılın diğer artışı için Temmuz'u beklemeye koyuldu. SSK ve Bağ- Kur emeklileri, Temmuz'da, bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam alacak. Zam oranını gösterecek veri ise 4 Temmuz'da açıklanacak.

Bu tarihte 6 aylık enflasyonun duyurulmasıyla emeklilerin maaşlarının ne kadar artacağı belli olacak. Emekliler aynı ay maaş ödeme günlerinde zamlarını alacak. İlk 4 aylık enflasyon verileri, bu zammın ipuçlarını veriyor.

152 LİRAYI BULACAK

Ocak-Nisan enflasyonu yüzde 2.55 olarak gerçekleşti. Uzmanlar, bu veriye göre 6 aylık enflasyonun, dolayısıyla da SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranının yüzde 4 civarında gerçekleşeceği tahminini yapıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına Ocak'ta yüzde 3.86 enflasyon zammı + 100 lira seyyanen artış yansıtılmıştı. Bu da maaşlarda 128 ile 238 lira arasında artış sağlamıştı. Eğer Temmuz zammı yüzde 4 olursa, bu kez maaşlar 35- 152 lira arasında yükselecek.

MEMURDA BEKLİYOR

Memurlar ve memur emeklileri için de 4 Temmuz'da açıklanacak enflasyon verileri önem taşıyor. Çünkü bu veri, memurların ve memur emeklilerinin Temmuz'da enflasyon farkı alıp alamayacağını ortaya koyacak. Temmuz'da toplu sözleşme kapsamında maaşları yüzde 5 artırılacak olan memurlar ve memur emeklilerine çıkan rakama göre enflasyon farkı verilebilecek.

Anahtar Kelimeler:
EMEKLİZamMaaş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.