PETROL fiyatları ve dış kaynaklı gelişmeleri izleyen piyasalarda dalgalı seyirle iyimserlik korunuyor. Geçen haftanın genelinde dış borsalar ve petrol fiyatlarındaki yükseliş iç piyasalara da yansıdı. Ancak Cuma günü iç piyasalar, gerek dış borsalar gerekse petrol fiyatından olumsuz ayrışma gösterdi. Suriye’de ateşkes kararı gerilimi biraz azalttı. Ancak uygulama önemli. Başbakan Davutoğlu’nun, Güvenliğimiz söz konusu olursa ateşkesi tanımayız ifadesi de önemli.

İran ve S.Arabistan’dan petrol arzının sınırlandırılmasına karşı gelen ifadeler fiyatı yükseltiyor. Geçtiğimiz günlerde yakından izlenen Avrupa bankacılık sektörü, küresel ekonomi ve Çin’e ilişkin verilere karşı duyarlılık zayıfladı. FED tutanaklarında ilerideki faiz artış kararları için temkinli ifadeler kullanılmasının piyasalara verdiği moral, düşük faiz ve negatif faiz ortamıyla korunuyor.

Piyasaları taşıyacak beklenti ihtiyacının sürüyor olması ve küresel ekonomiye ilişkin çekinceler kırılganlıkların korunmasında etkili. Kısa süreli iyimserlik henüz kalıcı ve güçlü hale gelmiş değil. Önümüzdeki hafta mevcut gündemin dışında içeride Şubat enflasyonu, dışarıda ise ABD tarım dışı istihdam ve işsizlik verileri izlenecek.

ÇIKIŞ TRENDİ

Dolar/TL kurunda kâr satışlarına rağmen çıkış trendi sürüyor. 2.92 ve 2.90-2.89 destek seviyeleri olarak görülürken 2.89 seviyesinin üzerinde kalınması çıkış trendinin korunması açısından önemli. 2.95 seviyesinin üzerinde güç kazanmaya başlayan tepki çıkışın direnç noktaları 2.98-3.00 ve 3.06-3.08 seviyelerinde. 3.06-3.08 daha önemli. Çıkış trendi korunuyor.

BORSADA DALGALI SEYİR

Borsada kısa dönemli çıkış dalgalı seyirle devam ediyor. Çıkışın devamı ve endekste bir süredir oluşmaya başlayan çıkış formasyonlarından “Ters omuz baş omuz” formasyonun işlerlik kazanması için 75.000 seviyesinin üzerinde tutunması önemli.

Bu durumda verilecek sonraki dirençler 76.000-76.500 ve 77.500 seviyelerinde. Endekste yaşanacak geri çekilmelerde ise ilk tutunma noktaları 74.000-73.500 seviyelerinde. 73.500 seviyesinin altında ise güç kaybı artar. Çıkış hareketi korumakla birlikte kâr satışları görülebilir.

KÂR SATIŞLARI OLABİLİR

Altın (Gram/TL) fiyatında yükseliş eğilimi sürüyor. Dış piyasalarda Altın fiyatındaki gerileme Dolar/TL kurundaki yükselişin etkisiyle içeride Altının Gram/TL fiyatına yansımadı. 119.00 ve 123.000 satış gelmesi muhtemel direnç noktaları olarak görülürken çıkışın devamı için 123.00 seviyesinin üzerinde kalınması gerekecek. 115.00-114.00 seviyeleri ise geri çekilmelerde ilk tutunma noktaları. Sonraki destekler 109.00-105.00 seviyelerinde. Yukarı yönlü hareketlenmelerde kâr satışları görülebilir.