Naturel Enerji, Ankara’nın önde gelen inşaat firması Berkteks İnşaat ile İtalya’da 11 MW büyüklüğünde Güneş Elektrik Santrali proje geliştirme ve anahtar teslim yapımı için KDV dahil 12.331.000 Avro tutarında yeni sözleşme imzaladı.

İtalya’nın ve Avrupa’nın önemli güneş santralleri arasında yer alacak olan projenin tüm geliştirme süreçleri ve anahtar teslim kurulumu Naturel Enerji tarafından üstlenildi. Tracker ile kurulması planlanan santralde üretilecek olan elektriğin ikili anlaşmalar yolu ile tüketicilere satılması hedefleniyor.

Türkiye’nin güneş enerjisi potansiyeli açısından önemine vurgu yapan Naturel Enerji Genel Müdürü Cem Göçmen; “ Projenin niteliği, yeri ve içeriği açısından önemli olan bu yatırım kararı için Berkteks’i tebrik eder, bize olan güveninden ötürü de teşekkür ederiz. Naturel Enerji olarak daha temiz, daha güzel, daha yaşanabilir bir dünya hedefimize ulaşmak için ülke fark etmeksizin çalışmaya devam ederek, proje geliştirme, müteahhitlik, elektrik satış anlaşması ve finansmanı da kapsayan faaliyetleri anahtar teslim esası ile yürütecektir ” dedi.