Lojistiğin Parlayan Yıldızı Azure Grup Katar’a Çıkartma Yaptı

Suudi Arabistan'ın başını çektiği Körfez ülkelerinin ekonomik ve siyasi olarak dışladığı Katar, son iki yıldır Türkiye de ekonomi gündeminde en çok konuşulan ülkelerin başında geliyor.

Lojistiğin Parlayan Yıldızı Azure Grup Katar’a Çıkartma Yaptı
 Son yıllarda dünyanın her yerine yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Katar'ın Türkiye ekonomisindeki payı hızla artıyor.

Lojistik sektöründe yarım asrı geride bırakan, gerçekleştirdiği ilkler ve yatırımlarla sektöründe lider firmalar arasında yerini alan Azure Şirketler Grubu Çin, İngiltere, Almanya, Çek, Irak, Iran, Suriye ve Dubai ’den sonra Katar’da ofis yatırımını tamamladı.



Son iki ayda 600 milyon dolarlık Katar sermayesinin Türkiye’ye giriş yaptığının altını çizen Azure Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Gül; Devlet büyüklerimizin belirlediği 2023 güçlü Türkiye’si için lojistik ve dış ticaret anlamında tüm alt yapı çalışmalarını tamamladıklarının altını çizdi.


Geçtiğimiz yıl içerisinde Kargo şirketi yatırımı ve telefon aplikasyonu olan BiKargo’yu sektörün beğenisine sunarak kargo sektöründe tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Azure Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Gül ile Katar ve Türkiye deki yeni yatırımları ile modern ipek yolu projesini konuştuk.

Erkan Bey, Katar’daki şirket yatırımınızdan bahseder misiniz?

Azure Şirketler Grubu ve yöneticisi olarak biz hep ülkemizin menfaatleri ve ekonomisi odaklı çalışmalar yürüterek yatırım yaptık. Yeni dönem de siyasi liderlerimizin izlediği dış politikaya uygun hareket etmeye çalıştık. Katar’la siyasi ve ekonomik ilişkilerimizin son dönemde daha da iyileşmesinden ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu doğrultusunda Katar’da şirket kurmaya karar verdik.

Katarın en büyük beş ailesinden bir tanesi ile Azure Mana ismiyle hem lojistik faaliyetlerimizi hem de dış ticaret yapabileceğimiz bir şirket kurduk. Katar’da kurduğumuz ofisin birde İstanbul ayağını oluşturduk. Pendik’te bulunan genel merkezimin dışında, Etiler’de Ak Merkezin hemen karşısında Azure Dış Ticaret ismiyle Katar ve diğer ülkelerdeki yatırımlarımızla partner ilerleyecek bir ofis açtık. Katar ekonomi olarak zengin bir ülke ve ihtiyacıolan birçok ürünü farklı ülkelerden temin eder durumda. Bu yatırımımızın asıl amacı ülke ekonomimize katkı sağlayarak, Gıda ürünlerinden İnşaat malzemelerine, tekstilden Turizm’e kadar birçok alanda ticaret yaparak ülkemize yatırım çekmek. 



 

“YENİ İPEK YOLU PROJESİ İÇİN HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM’’

Ülkemizin menfaati doğrultusunda Azure Şirketler Grubu olarak elimizi her zaman taşın altına koymaya hazırız. Ekonomimize ve Türkiye’yi uluslararası alanda temsil etmek için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Yeni ipek yolu projesi ile İngiltere den Çin ‘ e kadar uzanan ve Tüm Ortadoğu ile Asya’yı birbirlerine bağlayacak olan Dünyanın en önemli Lojistik organizasyonu için son 1 yıldır yatırım yapmakta ve projeler hazırlamaktayız. Ülke ekonomisini güçlendirmek ve geliştirmek arzusuyla kendi sektörümüzde istihdamı arttırma hususunda gayretli çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Ülkemizin bulunduğu coğrafi konum itibari ile Dünya çapında bir lojistik ve aktarma merkezi olacaktır.  Uluslararası diğer tüm kurumlar bizim hizmetlerimizi kullanarak ticaretlerini sağlayacaklardır.

“Türkiye’de toplamda 45.000 metrekare,  İran ve Irakta 30.000 metrekare depo ve ofislerimizle modern teknolojiye sahip araç ve ekipmanlarımızla tam donanımlı hizmet sağlıyoruz.

Özel Havacılık sektöründe de fark yaratacağız.

Azure Şirketler Grubu olarak biz istihdam oluşturmaktan ve ekonomik değer yaratmaktan mutluluk duyan bir kurumuz. Bu doğrultuda bir hobi olarak başladığım havacılık sektöründe de Yağmur Havacılık Hizmetleri ismiyle yeni bir şirket kurarak yatırım yaptık. Portekizden leasing sistemi ile bünyemize kattığımız 1 adet Challenger 604 , 1 adet Hawker 400XP  ve 1 adet Embraer ERJ 145 ile  özel Jet kiralamada yeni bir sayfa açmayı hedefliyoruz.İş adamlarına, sanatçılara , hastalara, acil ihtiyacı olan herkese bir nevi hava taksi ve shuttle hizmeti sağlamayı hedefliyoruz. Havacılık sektöründe de küçük adımlarla kurumumuzu daha da büyüterek özel bir havayolu markası haline dönüştüreceğiz.

‘ Söz konusu proje ÜlkemizinProjesidir, Herkes mutlaka dâhil olmalıdır’

Hali hazırda Yurt dışında birçok ülkede Türkiye' de yakaladığımız başarıyı yakaladık. Grubumuz bünyesinde, Çin’in 4 farklı bölgesinde yapılanmamızı tamamladık.  Tüm Avrupa’yı kapsayacak şekilde 4 farklı Ülkede aktarma ve dağıtım istasyonlarımızı faaliyete geçirdik. Gürcistan, Azerbaycan, Türkmenistan ve Kazakistan’daki iş ortaklarımız ile dağıtım ağımızı güçlendirdik. Hindistan ve Pakistan başta olmak üzere Asya Ülkelerindeki toplama ve dağıtım ağımızı tamamladık. Orta Doğu da başta Irak, Ürdün, Kuveyt, Saudi Arabistan ve Dubai gibi ülkelerde zaten çok uzun yıllardır faaliyetlerimiz bulunmaktadır. Firmamız kuruluşlarından Irak'ta faaliyet gösteren Irak Express Kargo ve İran'da faaliyet gösteren İran Express Kargo Taşımacılık şirketleri bulunuyor. Her iki pazarda hizmet kalitemiz ile fark yaratan ve sektörün gelişmesine öncülük eden bir kurumuz.  Özellikle Express Taşımacılık alanında Ortadoğu da birçok Ülkeye hizmet vermekteyiz.

BİKARGO Aplikasyonu İle 1 Saatte Kargonuzu Dilediğiniz Yerden Aldırın

BİKARGO müşterilerimizin aktif olarak kullandığı ücretsiz bir telefon aplikasyonudur. İOS ve Androidlerde kullanılan bu aplikasyona bir dakika içinde giriş yaparak gönderi yapabiliyor. Türkiye’de bunu sağlayabilen tek şirket biziz. Bu uygulamamız sayesinde ister kurumsal ister birey olabilir, fark gözetmeksizin BİKARGO Aplikasyonumuzdan gün içinde sizin belirlediğiniz saatte kargonuzu kapınızdan alarak piyasa koşullarına göre uygun maliyetle teslimat yapabiliyorsunuz.  BİKARGO’NUN en büyük özelliğinden biri bir parkta, cafede oturuyorsunuz ve kargonuz yanınızda, adres ve zaman girerek kargoyu bulunduğunuz yerden teslim edebiliyorsunuz. Aynı zamanda aplikasyon sayesinde kargonuz nerede ne aşamada teslimat yapıldı mı veya kime teslimat yapıldı saat kaçta yapıldı bu gibi sektörde sorun olarak görülen aşamaları telefonunuzdan tabletinizden online olarak takip etmeniz mümkün.  Bu uygulamayı sadece yurt içinde değil yurt dışın da aynı uygulamayla online olarak takip yaparak kargo göndermeniz mümkün. Kargo diyorum ama bu sadece ufak bir koliden ibaret değil, isteğiniz tonajda ve ebatlarda gönderi yaparak bu uygulamayı kullanmanız mümkün. Bu uygulamanın tüm patentlerini şirket olarak aldık.

 

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a

Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIMA’

Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet ARSLAN’a, Sayın Bakan ve Milletvekillerimize Hedef 2023 doğrultusunda güçlü bir Türkiye vizyonu, istikrara ve ekonomiye katkıları için Azure Şirketler Grubu ailesi olarak

TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Ülkemiz ve Ekonomimiz için firma olarak hükümetimizin çizdiği hedefte her zaman yerimizi almaya çalıştık. Yeni dönemde de devlet büyüklerimizin sektörümüzle ilgili alacağımız her sorumluk ve görevden AZURE ŞİRKETLER GRUBU olarak onur duyacağız.

 

www.azuregrup.com

0 212 352 01 05 / 444 50 46

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.