İnşaat sektöründe kısa sürede yüzlerce konutluk projeleri ardı ardına teslim edebilecek seviyeye ulaşan Yüce, üretimde oluşturduğu üst kalite ve zamanından önce teslim etmeyi ilke haline getirdiği projelerle konuşuluyor.

Özgüvenin, planlı çalışmanın, mükemmeliyetçi yaklaşımın iş hayatında başarının temel taşlarını oluşturduğunun altını çizen Ezgi Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Ezgi YÜCE ile sektörü ve hedeflerini konuştuk.



Ezgi Hanım, şirketinizin kuruluş öyküsünü anlatır mısınız?

Okulum devam ederken hocalarımın yönlendirdiği küçük projelerle adım attığım sektörde daha sonra şirketleşerek butik projeler üretmeye başladım. İnşaat sektörünün bir bütün olduğunu düşünen biri olarak klasik mimarlık ofislerinden olmamaya karar verdim ve mimari veya projelendirmesini aldığım tüm işlerin uygulamasına da talip oldum. Entegre bir hizmet anlayışı kaliteli ve zamanında projeler üreterek sektörde söz sahibi olmayı başardım. Bu sayede bu gün kurumsal şirketlerin projelerinde ilk tercih ettiği çözüm ortağı haline geldik.

Şirket olarak, inşaat projelerinin ince işçilik olarak tabir edilen kısımlarında ve bu projelerin sosyal yaşam alanlarında, sirkülâsyonun yoğun olduğu mekânların mimari çözüm ve uygulamaları konularında faaliyet gösteriyoruz. Türkiye’nin önde gelen inşaat şirketlerinin üstlendiği konut, avm, hastane, otel gibi bir çok prestijli projede çalışmalar yürütüyoruz.

Ezgi Mimarlık olarak 50’nin üzerinde mimar ve mühendisten oluşan profesyonel bir kadro ile faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Şirketimize taşeron olarak hizmet veren şirketleri de düşündüğümüzde yapımını üstlendiğimiz projelerde yaklaşık 400 civarında personel istihdam ediyoruz.

“Yurtdışı projelerde de yer alacağız”

Yüce; “Bugüne kadar şirket olarak attığımız her adımda milliyetçi davranarak ülkemizi ve ekonomimizi düşünerek kararlar aldık. Bu doğrultuda sürekli insan kaynağı yaratarak istihdama ciddi katkılar sağladığımıza inanıyorum. Sektörümüzün ihtiyacı olan tüm malzeme ve makine yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürüyor ekonomimize katkı sağlamanın hassasiyetiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. İnşaat sektöründe ülkemiz dünyada ilk sıralarda yer alıyor. Gerek uygulama gerek mimari çizim alanında artık dünyaya kendimizi kanıtladık. Bizde Ezgi Mimarlık olarak hem uygulama hem de mimari çizim ve projelendirme alanlarında uluslararası projelerde yer almak istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Yeni dönemde farklı ülkelerde çeşitli projelerde yer alacağız.”

Ezgi Hanım, kurumunuzu farklı kılan unsurlar nelerdir?

Biz farklılık oluşturma amacında olan bir kurumuz. Klasik Mimarlık ofis anlayışının tüm niteliklerini bir kenara iterek, çalıştığımız kurumlara standartların ve beklentilerin üzerinde kaliteli, hızlı uygulamalar gerçekleştirerek çalışmayı prensip haline getirdik. İnşaat sektörünün bir bütün olduğunu düşünen biri olarak mimari veya projelendirmesini aldığım tüm işlerin uygulamalarını da üstlendim. Bu da bizi sektörde ön plana çıkardı.



İNŞAT SEKTÖRÜ EKONOMİMİZİN ÇARKLARINI DÖNDÜRÜYOR

“Sektör Türkiye için ekonomik olduğu kadar sosyal açıdan da çok önemli. Büyüyen nüfusumuz ve içindeki gençlerin oranı, hızlı kentleşme, 3,7 kişiye kadar düşen aile birey ortalaması gibi birçok demografik özelliğimizden kaynaklanan ihtiyacı inşaat sektörü karşılıyor. Bununla birlikte sektör,
deprem riskine karşı sağlıksız konutların dönüştürülmesi, çarpık kentleşmenin rehabilite edilmesi açısından da çok önemli görevler üstleniyor. Bu doğrultuda sektörümüz beraberinde getirdiği bütün sorumluluk bilincine uygun üretim gerçekleştirerek çalışmalarımıza devam ediyoruz.



“Birçok projeyi başarılı bir şekilde teslim ettik etmeye devam edeceğiz”

Ezgi Yüce; “İnşaat sektörü zor bir sektör. Hele ki üretim aşaması tecrübe gerektiren çözümü zor olan problemleri içinde barındıran bir süreçtir. Biz bu aşamada sorun değil çözüm üretmek için çaba gösteriyoruz. Tüm gücümüz ile taahhüdünü üstlendiğimiz projeyi işveren kurumun plan ve programlarına katkı sağlayacak şekilde, maksimum hız ve kalitede işveren için hiçbir risk oluşturmayacak hassasiyette üretiyor ve üretmeye devam edeceğiz. Şirket olarak bu güne kadar yarım bıraktığımız bir işimiz olmadı. İş teslim tarihimiz hep zamanında oldu. Bu güne kadar altından kalkamayacağımız hiçbir işe talip olmadık. Tabiri yerindeyse aç gözlü bir firma olmadık.



Bu da sektörde bize duyulan güvenin temellerini attı. Ezgi Mimarlık & İnşaat, sektörü ile ilgili mimarlık, mühendislik, şantiyecilik gibi başlıklarda en son yeni ürünler ve üretim teknikleri gibi konularda uluslararası düzeyde güncel bilgiye ve donanıma sahip bir kurum.”


www.ezgimimarlik.com.tr
0212 280 40 98