Putin'e Büyük Şok! Ukrayna...

Naftogaz İş Geliştirme Müdürü Yuriy Vitrenko, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Rusya Enerji Bakanlığının doğal gaz fiyat teklifini pahalı buldukları için reddettiklerini kaydetti.

Putin'e Büyük Şok! Ukrayna...
Vitrenko, “Rusya Enerji Bakanlığı, Gazprom’un 3. çeyrekte 177 dolara gaz satacağını belirtti. Bu fiyat, düzeltmelerle gerçekte 182-183 dolar olacak.

Bu fiyatın pazar fiyatının altında olduğu söyleniyor. Biz böyle düşünmüyoruz. Dün Alman piyasasında Haziran ayı fiyatı, mesela 173 doların altında idi. Bu yüzden bu şartlarda Gazprom’dan doğalgaz almayacağız. Bütün gerekli doğalgazı Avrupa piyasasından satın alacağız.” ifadelerini kullandı.

Hafta için Gazprom Üst Yöneticisi (CEO) Aleksey Miller, Naftogaz’ın Rus doğalgazı ithal etmeye devam etmek için kendilerinden resmi olarak talepte bulunduğunu belirtmiş, bu yılın ikinci yarısı ve gelecek yılın ilk çeyreğini kapsayacak şekilde yeniden Rus gazı almak için Gazprom’a resmi bir yazı gönderdiğini söylemişti.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.