Türk İş Dünya’sında Ar-Ge ve yeni yatırımlar ile kendini sürekli geliştiren şirketler, hem yurt içi hem de yurt dışında göğüs kabartacak işlere imza atıyor.

Arge çalışmalarının ışığında yeni ürünlerini aslaft sektörünün kullanımına sunan Teknofalt, kalitesi ile uluslararası arenada faaliyet gösteren rakiplerine de fark attı.

2011 yılında kurulan ve yaptığı yatırımlarla sektörde hızla ilerleyen Teknofalt’ın Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kardaş, üretim tesisleri ve kurum hakkında şu bilgileri veriyor; “2011 yılında kurulmuş olmasına rağmen bu alanda yaklaşık 25 yıllık bir tecrübemiz var. Teknofalt markasının 9.yılını kutluyoruz. Üretim tesislerimizde Türkiye ve dünya pazarına yönelik asfalt plenti, polimer üretim tesisleri, asfalt distribütörleri ve mekanik stabilizasyon plentlerin üretimini yapıyoruz. Teknofalt olarak kendi Ar-Ge çalışmaları ve bilgi birikimiyle üretilen %100 yerli sermaye ve yerli üretim ile ülkemize katma değer katıyoruz. Tamamen kendi tasarımımız olan ürünlerimizi dünya pazarına sunuyoruz.”

Türkiye’nin Asfalt Plentini Dünya için üretiyoruz

Geliştirdiği yeni ürünlerde sektördeki büyümesini istikrarlı bir şekilde sürdüren Teknofalt, asfalt plent’leri sabit ve mobil olarak üretiyor. Ürettikleri tesislerin 60 tondan 400 ton kapasiteye kadar çıkabildiğini belirten Teknofalt’ın Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kardaş, “Türkiye'nin asfalt plentini dünya için üretiyoruz sloganımızla yola çıktık, o gün bugündür dünyanın her tarafına ihracat yapıyoruz. Dünya pazarında olmak ürünlerin kalitesini ispatlama noktasında bizim için çok büyük bir veri. Şu anda üretimimizin %90’ını ihraç ediyoruz. 2014 yılında ilk ihracatımızı Bangladeş’e yaptık. Yapmış olduğumuz ürün saatte 100 ton kapasiteliydi ve dünya pazarına açılmamızda önemli rol oynadı. Özbekistan, Bosna Hersek, Malta, Kıbrıs, Ürdün ve Irak’a tesislerimizi üretip ihraç ettik. Şu anda üretimde olan saatte 120 ton kapasiteli Liberya’ya mobil tesis üretimimiz var. Irak için 240 ton kapasiteli tesis için üretimimiz devam ediyor. Ve Ürdün için sevkiyata hazır olan 220 ton’luk bir ürünümüz var. 15- 20 yıl önce iki katı fiyatına Avrupa'dan Türkiye'ye ithal edilen makinaları biz şimdi yarı fiyatına Avrupa'ya ihraç etmeye başladık. 2020 yılı içerisinde inşallah Fransa’ya ilk tesisimizi de kuracağız. Çalışanlarımızın eğitimlerine özellikle işin başlangıcından itibaren önem arz ettik. Ürünlerimizi teknoloji ile birlikte uyumlu halde dünya pazarına sunuyoruz. 7/24 müşterilerimize hizmet veriyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun bize ulaştığı anda ister yedek parça, ister teknik servis olsun müşterilerimize anında çözüm üretip sunuyoruz. İnternetten bağlanıp bilgisayar ekranından tesisi çalıştırıp asfalt üretebilecek bir teknolojiye sahibiz. Yıllık üretim kapasitemizi %100 artırarak dünyanın ve özellikle Türkiye'nin gözde firması olmak için çaba harcıyoruz.” dedi.

www.teknofalt.com.tr

0 312 395 79 74