TT Group'tan dev anlaşma!

TT Group, Tokat-Almus’da inşaatı devam eden 7,5 MW kurulu güce sahip Çilehane Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali ( HES ) için Vakıfbank ile kredi anlaşması imzaladı

TT Group'tan dev anlaşma!
Türk enerji piyasasının öncü gruplarından TT Group, Tokat-Almus’da inşaatı devam eden 7,5 MW kurulu güce sahip Çilehane Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali ( HES ) için Vakıfbank ile kredi anlaşması imzaladı.TT Group iştiraki olan NKD Elektrik Enerji Üretim Limited Şirketi ile Vakıfbank arasında 2 yıl ödemesiz 8 yıl vadeli 9,5 milyon dolarlık HES Proje Yatırım Kredi anlaşması imzalandı. Yapılan bu anlaşmayla; Tokat il sınırları içerisinde bulunan 7,5 MW üretim kapasitesine sahip Çilehane HES Projesinin Ağustos 2015 tarihi itibarı ile devreye alınması planlanıyor. İnşaatı tüm hızıyla devam eden Çilehane HES faaliyete geçtiğinde toplamda 20 Gwh elektrik enerjisi üretebilecektir.

TT Group’un faaliyetleri; Enerji proje yönetimi ve inşaatı, elektrik üretimi, toptan ve perakende elektrik ve gaz ticareti ile santral işletme hizmetlerinden oluşuyor. Özellikle hidroelektrik, rüzgar ve doğal gaz santralleri konusunda yoğunlaşan grubun birçok farklı enerji türünde santral ve işletmeleri bulunuyor.

Ayrıca TT Group, Güneydoğu’da petrol ve doğalgaz arama ve üretim faaliyetlerinde bulunuyor. TÜRKPETROL markasını da bünyesinde bulunduran TT Group, Türk Petrol markasını Türkiye’nin önde gelen dağıtım ağlarından biri haline getirmeyi hedefliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.