Tunus'a serbest ticaret bölgesi kuruluyor

Tunus, ekonomik kriz ve terörle mücadele için Libya ve Cezayir sınırlarında serbest ticaret bölgeleri kuracak.

Tunus'a serbest ticaret bölgesi kuruluyor

Tunus Ticaret Bakanlığı İcra Komisyonu Başkanı Muhammed Bu Said, ülkesinin Libya ve Cezayir sınırı yakınlarındaki bölgelerde serbest ticaret bölgeleri kurma çalışmaları yürüttüğünü söyledi.

Bu Said, Tunus'un güney doğusundaki Libya sınırı yakınındaki Bin Kırdan bölgesinde kurulması planlanan serbest ticaret bölgesinin toplamda 150 hektarlık bir alanı kapsayacağını ifade etti. Aşamalı olarak gerçekleştirilecek projenin ilk adımının 60 hektar alanı içine aldığını belirten Bu Said, projenin toplam maliyetinin 120 milyon dinar (61 milyon 200 bin dolar) olmasının beklendiğini kaydetti.

Bu Said, Cezayir sınırına yakın bölgedeki ticaret bölgesinin ekonomisi gelişmemiş Kef ya da Tuzır kentlerinde yapılmasının planlandığını söyledi.

Bu Said, söz konusu projelerin Tunus ekonomisine büyük katkı sağlayacağını, bölge ticaretinde de büyük atılım gerçekleştireceğini kaydetti.

Belirtilen serbest ticaret bölgelerinin ekonomik gücün zayıf olduğu ve işsizlik oranlarının oldukça yüksek olduğu bölgelere kurulmasının altındaki asıl hedefin genç kesimi terör kıskacından kurtarmak olduğu ifade ediliyor.

Tunus'un son dönemlerde terör saldırıları nedeniyle büyük ekonomik sıkıntılar yaşadığı biliniyor. Öte yandan silahlı örgütlere katılan Tunuslu gençlerin sayısındaki artış, yetkililerin ağzından dile getirilip konuya ilişkin çözüm yolları aranıyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.