Tzob: Rusya'nın Ambargosu İhracat İçin Fırsat

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Rusya'nın ABD, Avustralya, Kanada ve Avrupa Birliği ülkelerine yönelik ambargo kararının, Türkiye için gıda ve tarım ürünleri ihracatında fırsat yaratabileceğine dikkat çekti. Gelişmeler...

Tzob: Rusya'nın Ambargosu İhracat İçin Fırsat

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Rusya'nın ABD, Avustralya, Kanada ve Avrupa Birliği ülkelerine yönelik ambargo kararının, Türkiye için gıda ve tarım ürünleri ihracatında fırsat yaratabileceğine dikkat çekti.

Gelişmeler üzerine bir açıklama yapan Bayraktar, "Rusya'nın gıda ve tarım ithalatını Türkiye'ye kaydırması halinde, özellikle ihtiyaç fazlası üretimin ihracata yönlendirilmesinde fayda var" dedi.

Rusya'nın ambargo kapsamında, sığır ve kümes hayvanı eti, tüm meyve ve sebzeler, kaşar peynirleri ve süt başta olmak üzere tarım ve gıda ürünlerinin bulunduğuna işaret eden Bayraktar, Rusya'nın, bu ürünleri Türkiye, Brezilya, Çin ve Arjantin'in de aralarında bulunduğu birçok ülkeden karşılayabileceğini açıkladığını anımsattı.

Bayraktar, Türkiye'nin kanatlı, süt ve süt ürünleri, turunçgiller başta olmak üzere taze meyve sebze sektörü talebinin önemli bir kısmını karşılayabilecek potansiyele sahip olduğuna dikkat çekti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.